ZETApress

hírportál

Terry elbúcsúzott Teritől

Harangozó TeriMa délelőtt 10 órakor a Szent István-bazilikában vehettünk búcsút a szeptember 8-án kedden 72 éves korában elhunyt Harangozó Teritől. Mintegy félezer ember gyűlt össze a szentmisén: családtagok, barátok, pályatársak, rajongók imádsággal emlékeztek az énekesnőre, hamvai körül temérdek virágot és koszorút helyeztek el.

A Tisztelet társasága által szervezett megemlékezésen Aradszky László, Koós János, Poór Péter és Szirmai László búcsúzott a ravatalnál egykori pályatársuktól. A gyászolók meghallgathatták az Ave Máriát Harangozó Teri előadásában. A felvétel külön érdekessége, hogy soha nem adták ki, eddig sehol nem volt még nyilvánosan hallható. Terry Black, a művésznő jó barátja és Schmuck Andor, a szertartás fő-szervezője is részt vett a ravatalon.

Harangozó Teri (sz: 1943. augusztus 8. Bátya) az 1965-ös Ki mit tud? felfedezettje, a ’70-80-as évek ikonikus magyar énekesnője állandó szereplője volt ’66-tól a táncdalfesztiváloknak. 1968-ban és 1969-ben 2. helyezést ért el a Sose fájjon a fejed és a Szeretném bejárni a Földet! című dalokkal. Legnagyobb slágere a Mindenkinek van egy álma volt, amelyet az 1968-as Made in Hungary bemutatón adott elő. Hazánk első aranylemezének tulajdonosa lett a Minden ember boldog akar lenni című dallal. A lemez túloldalán Aradszky László (sz: 1935. szeptember 20. Budapest) az Isten véled édes Piroskám című dalt énekelte, így ugyanazzal a koronggal együtt lett aranylemezes 1966-ban a 80. születésnapját múlt vasárnap ünneplő művésztársával! Teri Lászlóval együtt lépett volna fel augusztus 30-án a margitszigeti Szépkorúak fesztiválján, de akkor már több mint egy hete kómában feküdt az intenzív osztályon. Mintegy száz dala jelent meg kislemezen, öt önálló albumot készített, több filmben szerepelt. Legismertebb dalai még: Minden nap, Azok a szép napok, A zápor. A művésznőt kívánsága szerint Budapesttől 122 km-re szülőfalujában, a szülei mellett helyezik végső nyughelyére a bátyai temetőben.

Szóljon hozzá!