ZETApress

hírportál

Új évad a Trafóban

Évadnyitó a TrafóbanKrétakör a WC-ben, gondolatátvitel a pincében ? évadnyitó a Trafóban. Évadnyitó / egy-az-egyben szeptember 4-én pénteken 19 órakor a ferencvárosi Trafó Kortárs Művészetek Házában ? tudatta Mechiat Zina sajtófőnök.

Minifesztivállal indítja az évadot a Trafó. Az egész házban dübörög majd a kortárs művészet, program program hátán az irodától a női vécéig mindenhol. Performanszok, flashmobok és néhány ízelítő az idei év bemutatóiból: a Krétakörtől a Proton Színházig, a Budapest Tánciskolától a Frenák Pál Társulatig, és még egy tucat alkotótól, alkotói csoporttól. Az is kiderül, milyen gondolatátvitellel csocsózni és hogy mit rejtenek egy flamand vendégművész színházi fülkéi. Nem színházi élmény színházi emberekkel, kulturális ereszd-el-a-hajam a szeptember 4-i ingyenes évadnyitó rendezvényen. A tökéletes hangulatot a Vasárnapi Gyerekek koncertje koronázza.

A Trafó felkért néhány, az idén új előadással jelentkező társulatot és művészt, hogy készülő produkcióikhoz kapcsolódóan találjanak ki valami vonzó, szokatlan, az előadásukat beharangozó akciót. Az egyetlen megkötés az volt, hogy a nézők személyes élménnyel a zsebükben távozhassanak az évadnyitóról. Hogy pontosan ki mivel készül, az legyen meglepetés, de annyit azért elárulunk, hogy kérhetünk egészségügyi tanácsokat a Krétakörtől, és panaszkodhatunk Boross Martinnak és a Stereo Aktnak.

A pincében, a padláson vagy a backstage-ben akciózó művészek mellett lehetőség lesz agyhullámokkal csocsózni és gondolatátvitellel virtuális sziklát görgetni a Youniverse Project jóvoltából, sőt azt is megtudhatjuk, mit rejtenek egy flamand performer tükörrel borított színházi fülkéi. Meg persze hajnalig bulizhatunk majd a Vasárnapi Gyerekekkel! Közreműködik többek között a Budapest Tánciskola, a Dollár Papa Gyermekei, a Frenák Pál Társulat, Fülöp László, Hadi Júlia és Arany Virág, a TITÁNium-nyertes Kelemen Kristóf, a Krétakör, Molnár Csaba, a Proton Színház, Schermann Márta, a STEREO Akt, a TÁP Színház, a Természetes Vészek Kollektíva, a Titkos Társulat, Benjamin Vandewalle, a YOUNIVERSE PROJECT és vendégeik, és a Vasárnapi Gyerekek!

Szóljon hozzá!