ZETApress

hírportál

Ebédelj tánczenével!

Táncolj ebédidőben egy igazi koncerten! Az egyórás ebédszünetben a nyári fesztiválok hangulatát élhetik át, akik a munkahelyi menza helyett az Orbit Lunch Beat valamelyik állomását választják ? tudatta Tölgyi Kriszta sajtóreferens.

Szeptember 3-tól hét csütörtökön és egy kedden különböző budapesti helyeken olyan zenészek adnak élő koncerteket az ebéd mellé, mint Deniz, Fábián Juli & Zoohacker vagy éppen a Kállay-Saunders Band. Két hónapon át csütörtökönként délben emlékezetes élményt kínál ebédszünetben az Orbit Lunch Beat programsorozat. A svéd eredetű kezdeményezés lényege, hogy az egyhangú menzahangulatot feldobják egy kis tánccal. A zenét nem CD-ről nyomják, hanem rendhagyó módon élőben adják elő népszerű magyar zenészek, vagyis a vendégek egy-egy budapesti helyszínen belecsöppennek egy igazi koncertbe, pont mint egy fesztiválon. Az Orbit Lunch Beat első állomásán, szeptember 3-án csütörtökön 12:30-tól Deniz gondoskodik a felszabadult hangulatról a Westend City Center B2 parkolójában.

? A rendezvénynek megvannak a saját szabályai. A legfontosabb, hogy aki túl fáradt a tánchoz vagy a munkáról akar beszélgetni, az inkább menjen máshová ebédelni! Ez az egyórás ebédszünet a kikapcsolódásról szól. A tapasztalatok szerint a Lunch Beat olcsó és hatékony módszer a munkahelyi stressz ellen és a csapatépítésre. A zene, a mozgás és a jó társaság pozitív hatással vannak a munkavállalókra, hiszen felfrissülve, új ötletekkel ülnek vissza az íróasztalaikhoz. A jókedvű, motivált dolgozók pedig gazdaságilag is kimutatható hasznot hoznak a cégeknek ? mondta Rudi Péter, az Orbit Lunch Beat szervezője.

Deniz nyitóbulija után egy héttel, szeptember 10-én Fábián Juli & Zoohacker a Corvin Plaza Tetőteraszán, szeptember 17-én a New Level Empire a Dob utcai Ellátóházban, szeptember 24-én a The Biebers az Instantban, október 1-jén pedig a Honeybeast a Gozsdu Sky Terrace-on ad élő koncertet. A csütörtöki események között van egy kakukktojás, ugyanis a Budapest Bár október 6-án, kedden lép fel ebédidőben az Ellátóházban. A sorozat utolsó két állomása viszont újra csütörtökre esik: a Kállay-Saunders Band október 8-án a Dorottya Udvarban, míg az Animal Cannibals október 15-én a Westendben táncoltatja meg az ebédelő közönséget. A Lunch Beat alapvetően nonprofit szerveződés. A résztvevőknek csak annyi belépődíjat kell fizetniük, amit minden országban egy átlagos menza ebéd árához igazítanak. Az Orbit Lunch Beat 900 forintos belépődíja tartalmazza egy szendvics és egy üdítő árát, a koncertért nem kell külön fizetni. Belépők a helyszínen kaphatóak a koncertek előtt déltől.

A svéd Molly Ränge öt éve egy stockholmi mélygarázsban rendezte meg az első ilyen bulit 14 vendégnek. Egy évvel később már hatszázan táncoltak ebédidőben, és a Lunch Beat azóta meghódította a világot az Amerikai Egyesült Államoktól a Távol-Keletig. Budapesten 2012-ben egy Huba utcai irodaházban volt az első kísérlet. A felszabadult hangulatról általában DJ-k gondoskodnak, míg a 2015-ös budapesti Orbit Lunch Beat újítása, hogy minden héten élő koncerteket tartanak ebédidőben.

Az Orbit Lunch Beat 2015. Budapest csütörtök déli időpontjai, fellépői és helyszínei: szeptember 3-a ? Deniz ? Westend City Center B2 parkoló, szeptember 10-e ? Fábián Juli & Zoohacker ? Corvin Plaza Tetőterasz, szeptember 17-e ? New Level Empire ? Ellátóház (Dob utca), szeptember 24-e ? The Biebers ? Instant, október 1-je ? Honeybeast ? Gozsdu Sky Terrace, október 6-a (KEDD!) ? Budapest Bár ? Ellátóház (Dob utca), október 8-a ? Kállay-Saunders Band ? Dorottya Udvar, október 15-e ? Animal Cannibals ? Westend City Center B2 parkoló. A koncertek 12:30-kor kezdődnek. Belépőjegy: 900 forint, mely tartalmazza a szendvics és egy üdítő árát. Kizárólag a helyszínen kaphatóak a koncertek előtt 12 órától.

Szóljon hozzá!