ZETApress

hírportál

Retró detektívek az A38 színpadán

HNC a Dürer KertbenAugusztus 6-án csütörtökön este az A38-on ad koncertet a Sonar Bistro és a Half Note City. Az alternatív rock és az acid jazz elemeit ötvöző együttes számos új szerzeményét szólaltatja meg, de felcsendül majd a detektív popként ismert Cetropelli is. A jegyek elővételben szerda estig mindössze 600 forintért vásárolhatók meg ? tudtuk meg Aranyi Pétertől.

A két együttes korábban 2013-ban, egy fülledt nyári estén adott koncertet a kultikus helynek számító A38-on. A Half Note City a korábbi Dürer Kertes fellépéshez hasonlóan, ezúttal is a készülő harmadik albumról ad némi ízelítőt a rajongóknak. ? Igazi dráma lesz a színpadon, hiszen felcsendül az Engedj el című dal, olyan vokállal, mintha egy fekete kórus lenne velünk a színpadon ? jegyezte meg Muzsnyai Márti, a Half Note City énekesnője. Hozzátette: most először játsszák közönség kedvencüket, mellyel speciálisan az A38-as bulira készülnek. A Half Note City ugyanakkor kedvenc vizuálját sem hagyja otthon.

A zenekar rendkívül mozgalmas nyári hónapokat él, ugyanis készülőben a nyolcadik videoklip. ? Az új klip a most befejezett Mindörökké című számhoz készül majd el. Jelenleg a videó forgatási helyszíneit keressük, véglegesítjük az augusztus közepére tervezett első felvételekhez. Ismét új képi világgal készülünk mind művészi, mind technológiai oldalról ? tette hozzá Makkay Imre, az együttes basszusgitárosa. A HNC garantálja, hogy csütörtök este megidézi Kojak és Columbo szellemét is a Cetropelli című számmal. Koncertjük 20 órakor kezdődik, őket követi a Sonar Bistro 21 órakor, az estét pedig Miller Fate dj zárja.

Half Note City

A Half Note City zenekart a jazz&blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és Makkay Imre, a Mona Lisa Overdrive szkafanfenderes gitárhőse hozta létre 2012 februárjában. Még ugyanebben az évben kijött a zenekar első kislemeze a Roadie, melyen összesen öt felvétel volt megtalálható. 2013 végén a Japán című album is megjelent. A Half Note City (HNC) eddig meglehetősen aktív volt, hiszen a két album mellett öt klip is született, ugyanakkor a zenekar már új albumon dolgozik és hamarosan vadonatúj klipekkel lepi meg a rajongókat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző.

Szóljon hozzá!