ZETApress

hírportál

Bár a bányakatlanban

Augusztus 8-án, szombaton a Budapest Bár lép fel a Tokaji Fesztiválkatlanban, Északkelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán. Az egykori Patkóbányában kialakított Fesztiválkatlant tavaly nyáron adták át a nagyközönségnek ? tudatta Kubik Elvira.

A legkorszerűbb fény- és hangtechnikával felszerelt, 2500 fős nézőtérrel rendelkező színház szépen illeszkedik a csodálatos tokaji tájba. A szabadtéri színpadot körülölelő 30 méter magas meredek sziklafalak, a Bodrog közelsége, az egykori kőbánya különleges hangulatot teremtenek a hatalmas amfiteátrum változatos programjaihoz. Kitűnő zenekar, fantasztikus énekesek és nagyszerű dalok ? a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket, hogyan szólal meg egy cigányzenekar. 2014-ben két lemezt jelentettek meg: Húszezer éjszakás kaland és Délutáni csókok, 2015-ben egy Klezmer albummal lepték meg a közönséget ? a Tokaji Fesztiválkatlan koncerten ezekből a dalokból és a régi kedvencekből is válogatnak.

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti, azzal a szándékkal, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A Budapest Bár újraélesztette a rég elfeledett, de imádott, régi dallamokat, a közismerteket pedig új köntösbe öltöztette. Produkcióikban korok, kultúrák és generációk találkoznak. A régi kuplék, filmdalok a ’20-as ’30-as évekhez fűződő rajongásuk mellett, egyre többször nyúlnak a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez is.

A Budapest Bár eseménydús életet él, a megújult repertoárjukkal számos telt-házas koncertet adnak Budapesten és vidéken, de fellépnek a környező országokban is. A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob), Behumi Dóri, Németh Juci és Rutkai Bori (énekesnők), Ferenczi György (énekes, szájharmonika), Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Szűcs Krisztián és Mező Misi (énekesek).

Szóljon hozzá!