ZETApress

hírportál

Franciás könnyedséggel

Ooh La LaMint múlt kedden megírtuk, az Ooh La La revü-cirkusz három alkalommal látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon: július 30-án, 31-én és augusztus 1-jén (csütörtöktől szombatig) 22 órától. A kezdéshez igazított retúr színházi hajójárat mindhárom éjszakán közlekedik, érdemes igénybe venni!

Fülledt nyáréjszakák a Margitszigeten. Különleges előadással készülnek a Budapesti Nyári Fesztivál szervezői július végére: ekkor mutatják be a Bor Productions éjszakai revü-cirkusz előadását, az Ooh La La-t. Az előkészületekről, a várt eredményekről és a rövid nyáréjszakákról Bán Teodórával, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. művészeti vezetőjével beszélgettünk.

? Honnan jött a produkció ötlete? Hiszen az éjszakai revücirkusz egy teljesen új műfaj a Budapesti Nyári Fesztivál életében ? kérdezte Bakai Anna.

BT: Mindig tudatosan keressük a különlegességeket, az olyan attrakciókat, melyek a hazai kultúrpiacon még nincsenek jelen. Ezek segítségével egyrészt egyedi csemegéket kínálhatunk a közönségnek, másrészt pedig Budapest nyári kulturális kínálatát is különleges módon tudjuk gazdagítani. Mindemellett valahogy az élet is így hozta, hogy ez a produkció most megvalósuljon: nagyon melegek a nyári hónapok, hosszúak a nappalok, rövidek az éjszakák, és úgy gondoltuk, ha egy ilyen különleges, máshol nem megtalálható revü-cirkuszt kínálunk hétvégi programként, akkor abban meg van a lehetőség a sikerre.

? Hogyan találtak rá az Ooh La La című nemzetközi produkcióra?

BT: Elkezdtük keresgél a revü-cirkusz jellegű előadásokat, és ajánlás útján jutottunk el Bor Productions nevű rendkívül profi producer-csapathoz, amely egyedülálló attrakciókat hoz létre és utaztat. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon bemutatandó látványos show-nak a magját is az ő általuk megalkotott produkció adta, ezt alakítottuk át a budapesti helyszín adottságainak és a magyar közönség igényének megfelelően. A táncos produkciók, az énekszámok készen voltak, a cirkuszi és artistaszámokat külön válogattuk be, továbbá magyar konferansziét választottunk az esemény levezénylésére Kolovratnik Krisztián személyében, a francia témát, a francia mulatók világát felidéző összekötő szövegeket pedig Zöldi Gergely írta meg az előadáshoz. Mindent összevetve: egy nagyon izgalmas produkció kerekedett ki ebből a rengeteg összetevőből és résztvevőből.

? Mekkora munka és felkészülés előz meg egy ilyen volumenű előadást?

BT: Hónapokon keresztül dolgoztunk rajta azért, hogy összeálljon a koncepció, emellett castingoltuk a táncosokat. A produkció eredeti kosztümjeiben láthatja majd a magyar közönség az előadást, a látványt pedig mi magunk varázsoljuk a színpadra, hiszen a Margitszigeti Szabadtéri Színpad méreteit és felszereltségét tekintve is nagy lehetőségeket hordoz magában. A bemutatóhoz közeledvén elmondhatom, hogy nagyon nagy kihívás volt, és nagy várakozás előzi meg részemről is ezt a különleges vállalkozást, hiszen most fog kiderülni, hogy van-e létjogosultsága a jövőben az éjszakai revü-színház műfajának a Margitszigeten. És a magam részéről nagyon remélem, hogy van, hiszen így még gazdagabbá válhat a Budapesti Nyári Fesztivál kínálata.

? Miben lesz más ez a produkció, mint a mostanában nagy népszerűségnek örvendő új-cirkuszi előadások?

BT: Az új cirkusz esetében kifejezetten cirkuszi elemekre építő, színházi környezetbe helyezett produkciókról van szó, ahol témákra fűzik fel az előadás cirkuszi és színházi elemeit. Nálunk egy egészen más típusú előadásra számíthat a közönség. Az Ooh La La-ban kifejezetten a revü, a tánc, az ének, a látvány a lényeg, és ebben kapnak helyet az artistaszámok, melyek nincsenek meghatározott tematika szerint kontextusba helyezve, hanem önmaguk jogán jelennek meg az előadásban. Ez egy igazi, magával ragadó show lesz, ahol minden a nézők lenyűgözését szolgálja.

? Az is kuriózumnak számít a Budapesti Nyári Fesztivál programkínálatában, hogy csak 16 éven felülieknek ajánlott a program. Mire lehet számítani, ami miatt kiérdemelte a 16-os karikát az előadás?

BT: Kifejezetten azokra az elemekre kell itt gondolni, melyek egy revüben általában szerepelnek: például a csodálatos lányok többet mutatnak a bájaikból, mint egy normál színpadi produkcióban, de meztelenkedésről természetesen szó sincs. Emellett a show látványvilága is megkövetelte a késői kezdést, emiatt is a felnőtteknek szánjuk, holott nincs benne semmi megbotránkoztató. Egyébként is nagyon edzettek vagyunk már mindannyian ilyen tekintetben, a médiának és az internetnek köszönhetően. Mégis azt gondolom, hogy az élő műfajnak, a színháznak, a színpadnak a varázsát semmi más nem fogja tudni soha visszaadni, így nagyon bízom abban, hogy az idei produkció sikeres lesz, és jövőre is tudunk majd éjszakai színházat varázsolni a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra.

Szóljon hozzá!