ZETApress

hírportál

Varázslat mesterfokon

Hajnóczy SomaA varázslat mestereinek hatalmas sikerrel zárult a 26. Bűvész Világbajnokság. Az egy hetes versenyen közel kétszáz versenyző és több ezer érdeklődő vett részt, és összesen nyolc kategóriában hirdettek világbajnokot ? tudatta Jónás Fanni, Well PR Ügynökség.

Ráadásul a varázslók 137 résztvevővel megdöntötték a legtöbb mágus egyetlen show-műsorban Guinness rekordját is. Rimini egy izgalmas és varázslatos héten van túl, hiszen ott rendezték meg a bűvész világ legrangosabb eseményét a FISM Bűvész Világbajnokságot, ahol a világ legjobb mágusai mérték össze erejüket. A szombati záró gálán nyolc új bűvész világbajnokot és két abszolút győztest hirdettek ki. A spanyol származású Hector Mancha a levegőből pénzt elővarázsoló műsorával aratott fergeteges sikert, a svájci Pierric pedig a humoros stand-up bűvész számmal győzedelmeskedett, így övék lett a 26. Világbajnokság abszolút nagydíja, a Grand Prix.

? Igazán erős mezőny volt az idei világbajnokságon. Rengeteg jó és ötletes előadást néztem végig, sőt voltak olyan trükkök is, amin még én is meglepődtem. Sajnos voltak azonban olyan verseny kategóriák is, amiben a versenyzők nem érték el a világbajnoki címhez elegendő pontszámot, például színpadi illúzió kategóriában, de kártya trükköknél két első helyezettet is díjaztunk. Úgy gondolom, hogy hatalmas fejlődésen megy keresztül a bűvész szakma, a hagyományos trükkök ötvözése a XXI. századi technológiákkal igazi csodákat eredményez. A kedvenc előadásom a legutóbbi bűvészvilágbajnok Yann Frisch továbbfejlesztett műsora volt, amelyben a bűvészet, a zsonglőrködéssel és a kortárs színházzal találkozott ? nyilatkozta a világbajnokság kapcsán Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok, aki a világverseny első magyar és egyben legfiatalabb zsűritagja.

Az idei világbajnokságon ráadásul új Guinness rekord is született. A versenyző- és a résztvevő bűvészek a világbajnokság ideje alatt ugyanis megdöntötték a 2012-ben felállított 106 mágus egyetlen show-műsorban Guinness rekordját 137 fellépő bűvésszel. A bűvészek egymás után léptek fel a minimum 1 perces produkciójukkal, így sikerült 5 és félóra alatt felülmúlni a három évvel ezelőtti rekordot. A kísérletben olyan híres bűvészek is részt vettek, mint például a német származású Otto Wesley vagy Hajnóczy Soma, a mi világbajnokunk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OkXqPe_hQ3Q[/youtube]

? Nagyon jó érzés, hogy egy újabb bűvészettel kapcsolatos rekord került be a Guinness rekordok könyvébe, aminek részese lehettem. Izgalmas volt a napokon át tartó zsűrizés után színpadra állni, és bemutatni egy trükköt a kollégáimnak. Sajnos az órákon át tartó bűvész show-nál nem volt tomboló közönség, mert éjfélkor kezdtük el a műsort, de szerencsére ez nem szegte kedvünket. Én az újságos mutatványommal járultam hozzá a rekord sikeréhez ? számolt be élményeiről Soma. A következő Bűvész Világbajnokságot 2018-ban rendezik meg Koreában.

Szóljon hozzá!