ZETApress

hírportál

Dalpremier a Zene Ünnepén

HNC 2015Első alkalommal lép fel a New York-i dzsessz klub nevét viselő Half Note City a Várkert Bazárban vasárnap, a Zene Ünnepén. ? Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az év leghosszabb napján mi is felléphetünk a budapesti közönség előtt! ? tette hozzá Muzsnyai Márti, a Half Note City énekesnője.

Az együttes hivatalos dalpremierrel készül a nemzetközi kezdeményezés alkalmából megrendezendő koncertnapon ? tudatta Aranyi Péter, a HNC PR munkatársa. A Zene Ünnepe az előző évek hagyományait megőrizve, ugyanakkor számos újdonsággal várja közönségét június 21-én vasárnap. A rendezvény magyarországi szervezőinek idén a Cseh Tamás Program biztosítja a szakmai partnerséget. Az együttműködés eredményeként a program által támogatott zenekarok is fellépnek majd a Zene Ünnepének fő helyszínén, a Várkert Bazárban. Emellett ebben az évben a szervezők az egykori Ifipark helyszínén, az emblematikus tér hangulatát idéző produkciókkal, programokkal is készülnek.

A Half Note City 15:30-kor ad minikoncertet. A zenekar vasárnapi repertoárjában megtalálhatók lesznek a már népszerűbb szerzemények, így például a Komárom-Esztergom megyei Forrás Rádió által is játszott ?Húzott?, valamint a Cetropelli is, melyhez év elején készült el a bűnügyi sorozatokat idéző videó klip. Az IQ-pop hazai képviselőjeként is számon tartott együttes ugyanakkor dalpremierrel kíván kedveskedni rajongóinak: első alkalommal lesz hallgató a Nincs vége még című vadonatúj dal, mely már a készülő harmadik albumra vett fel az együttes.

Half Note City

A Half Note City zenekart a jazz&blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és a Mona Lisa Overdrive szkafanfenderes gitárhőse, Makkay Imre hozta létre 2012 februárjában. Még ugyanebben az évben kijött a zenekar első kislemeze a Roadie, melyen összesen öt felvétel volt megtalálható. 2013 végén a Japán című album is megjelent. A Half Note City (HNC) eddig meglehetősen aktív volt, hiszen a két album mellett öt klip is született, ugyanakkor a zenekar már új albumon dolgozik és hamarosan vadonatúj klipekkel lepi meg a rajongókat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző.

Szóljon hozzá!