ZETApress

hírportál

Sztárhelyszínek Vodafone-on

Vodafone 4G Budapest Essentials: fesztiválhelyszínné alakul a Vasúttörténeti Park, a Várkert Bazár és az egykori Vidámpark is ? tudatta Labossa Lajos, Flow PR.

Vidámpark, Vasúttörténeti Park, Várkert Bazár, Zwack Unicum gyár, Vásárcsarnok, Belvárosi Piac és Széchenyi fürdő ? a Budapest Essentials különleges fővárosi helyszíneket varázsol táncparketté június 25-28-a között. A Margitszigeten a La Roux, a Wombats és Katy B lép fel, a Vasúttörténeti parkban Carl Craig és Solomun fog zenélni, a Vidámparkban pedig DOPE D.O.D. és Sub Focus várja a fesztivál vendégeit.

A szervezők újabb hat fellépőt is bejelentettek: Budapestre érkezik az osztrák Peter Kruder, a kanadai Austra, az Aquarius Heaven, az izraeli Garden City Movement, a futurista német NYMA és a brit DJ, Cassy. Az esti koncertek mellett nappali programokat is kínál a rendezvénysorozat: extra belépő jár a karszalaghoz az Állatkertbe, a Ludwig Múzeumba és számos gyógyfürdőbe, de rendhagyó városi túra és pop-up kiállítás is várja az érdeklődőket. A főváros legfelkapottabb éttermei, kávézói és kulturális intézményei pedig 20-50%-os kedvezményt biztosítanak a fesztiválozóknak.

A népszerű belvárosi klubok, múzeumok, éttermek és kávézók után a különleges helyszínek is felkerültek a Budapest Essentials fesztiváltérképére: június utolsó hétvégéjén egy egészen új oldaláról ismerhetjük meg a magyar fővárost. A ma már Holnemvolt Park néven üzemelő Vidámpark a Dope D.O.D. és a Sub Focus fellépéséhez kölcsönöz egyedülálló díszletet, a Vasúttörténeti park retro mozdonyai között pedig Carl Craig és Solomun felel majd a jó hangulatért. Exkluzív fesztiválszínpaddá változik a Zwack Unicum gyárudvara is, de nem marad ki a sorból a közelmúltban felújított Várkert Bazár Öntőház udvara, ahogyan a spa disconak otthont adó Széchenyi fürdő, a Duke Dumont koncertet befogadó Vásárcsarnok és a Hold utcai Belvárosi Piac sem.

La Roux, a nemrég bemutatott The Wombats és Katy B ? a Margitszigeten igazi világsztárok fognak zenélni, de a fesztiválközpont nagy-színpada mellett a ZIPPP Klubban is lesznek koncertek. A Palatinus Strandon a Citymatiné csapata és Dj Cassy gondoskodik a felhőtlen szórakozásról, míg a Csillebérci Strand hivatalos after party helyszínként funkcionál majd. A Gozsdu Sky Terrace, a 360 bár és a Gozsdu udvarban felállított pop-up színpad is izgalmas programokkal készül, míg az Akvárium klubban a Gold Panda, a Zinc, az Answer Code Request live és a Cosmin TRG táncoltatja meg a fesztiválozókat. A korábban bejelentett line-up mellett új nevek is felkerültek a listára: az elektronikus zene osztrák legendája, Peter Kruder, a kanadai Austra és az Aquarius Heaven, a brit DJ, Cassy, az indie-popos izraeli Garden City Movement és a futurista német NYMA. A külföldi zenekarok mellett élvonalbeli magyar előadók is szerepelni fognak a felhozatalban.

Az esti koncerteken túl a szervezők saját tartalmakkal és nappali programokkal is megtöltötték a négynapos fesztivált: a karszalag ellenében ingyenes a belépés a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, számos budapesti gyógyfürdőbe és a Ludwig Múzeumba is. Féláras belépőket biztosít több kiállítóközpont, köztük a Capa Központ, a Vasarely Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria, de a kedvezményes helyek listáján szerepelnek a belváros legfelkapottabb éttermei, streetfood helyei, újhullámos kávézói, manufaktúrái és színvonalas szórakozóhelyei is. Az ínyencségek mellett Budapest macskakövekbe és falakba vésett titkait is felfedezhetik a résztvevők, hiszen a Hosszúlépés csapata egyedi városnéző túrákat kínál: a repertoárban van hollywoodi, 4-es metró és Made in Budapest séta is. A fesztivál szervezői saját túrával is készülnek: az Instant Budapest Art keretében ? Nádudvari Noémi esztéta segítségével ? az utca művészetét is megismerhetjük.

A szervezők Nekem Budapest címmel önálló kiállítást szerveznek: a Budapest Essentials kulturális központjává alakuló Telep Art, Bar és Galéria olyan művészek munkáinak ad otthon a fesztivál 4 napjára, mint Hitka Viktória, Gáldi Vinkó Andi, Murányi Kristóf és Weiler Péter. ? Készítettünk egy felmérést, amiből kiderült: tízből nyolc magyar szerint Budapest még a fővárosban élők számára is bőven tartogat meglepetéseket, a válaszadók kétharmada pedig egyetért azzal, hogy a fesztiválok és kulturális programok vonzóvá teszik a fővárost a külföldiek szemében. Mi is közéjük tartozunk, és június végén be fogjuk bizonyítani, hogy Budapest a világ legjobb fővárosa! ? foglalta össze a fesztivál célkitűzéseit Dr. Csókay Gergely, a Budapest Essentials fő-szervezője. A fellépők, a helyszínek és a programok pontos listája idekattintva elérhető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sztárfellépők Vodafone-on | ZETApress

Szóljon hozzá!