ZETApress

hírportál

Szabadtéri tavasz

Zilahy Lajos: Halálos tavasz című drámája lesz a Városmajori Szabadtéri Színpad nyitóelőadása június 13-án szombaton 20 órakor a Budapesti Nyári Fesztiválon. A 90 perces színpadi változatot Garai Judit írta ? tudtuk meg a mai sajtóreggelin a Mészáros utcai M10 Étterem/Kávézóban.

A további bemutatók június 14-én vasárnap, július 31-én pénteken és augusztus 1-jén szombaton 20 órakor lesznek a Szabad Tér Színház produkciójaként. Az előadás a HOFRA Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft. közvetítésével jön létre. Fotóink Takács Attila felvételei. Egy fiatalember története pörög le előttünk attól a pillanattól kezdve, hogy elhatározza, feleségül vesz egy lányt, akibe pechére bele is szeret. A lány viszont máshoz megy hozzá, ezért a férfi öngyilkos lesz egy szállodai szobában. De hogy jutott el idáig, mi történt vele? Szerelmi csalódás pusztán? Vagy mégsem?

Zilahy Lajos 1922-ben megjelent és betiltott regénye később világsiker lett. Ő maga írta azt a forgatókönyvet is, amelyből az azonos című film készült a pályakezdő Karády Katalin főszereplésével, aki a sikernek köszönhetően egy csapásra ünnepelt sztár lett. A cenzúra a filmet is betiltotta kemény társadalomkritikája miatt. Egy fiatal alkotócsapat és neves színészek most arra vállalkoznak, hogy az érzelmek fontosságáról beszéljenek egy olyan korban, amikor az nem divat. A népszerű múlt századi történetet mai színházi eszközökkel szólaltatják meg az új adaptációban, a lélek bonyolult rajzát kutatva.

Szóljon hozzá!