ZETApress

hírportál

Szezonzárás Budaörsön

Ősztől saját társulat Budaörsön. A Budaörsi Latinovits Színház a következő évadot végre igazi saját társulattal indíthatja, hat színész szerződött a kisváros teátrumához: Bohoczki Sára, Bregyán Péter, Ilyés Róbert, Ódor Kristóf, Páder Petra és Spolarics Andrea ? tudatta Bognár Éva sajtóreferens.

Mindegyikük kapott már feladatot Budaörsön az elmúlt két évadban is, így a közösség alapjait a színház vezetése, Frigyesi András igazgató és Berzsenyi Bellaagh Ádám művészeti vezető már hónapokkal ezelőtt lefektette, karakteres műhelymunka vette kezdetét. Ennek során idén kilenc bemutatóra került sor, szoros együttműködés jött létre a Sanyi és Aranka Színházzal, elindult az ifjúsági, az iskolás és az óvodás program, valamint Budaörs város számos eseményén is képviseltette magát a színház. A folyó évad június 10-én pénteken ér véget.

A 2015/16-os évadban ismét három helyszínen tart előadásokat a Latinovits, és egy negyediken kávéházi közegben szervezi egyre sikeresebb sorozatait: az Operabeavatót és a régi nagy magyar színészekre emlékező Szellemidézést. A színház ? amely épületén és színháztermi napjain osztozik a Jókai Mór Művelődési Központtal ? továbbra is azon igyekszik, hogy versenyre keljen a közeli főváros hatalmas színházi választékával, minőségi játékot mutatva és városbarát repertoárt hozva létre.

A négy őszi bemutató között láthatjuk Kacsóh Pongrác: János vitéz című daljátékát Darvas Ferenc zenei vezetésével (rendező: Frigyesi András) október 8-án, Szigligeti Ede: Liliomfiját (rendező: ifjabb Vidnyánszky Attila) november 28-án, a Sanyi és Aranka Színházban Strindberg: Julie kisasszonyát Kovács Kristóf átiratában (rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám) szeptember 23-án és a Városi Ifjúsági Klubban A kis hableányt Halasi Dániel rendezésében szeptember 30-án. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói is rész vesznek a produkciókban.

Szóljon hozzá!