ZETApress

hírportál

Misi verte Ádámot

Mező MisiSörpingpong csatával köszöntötték a sörfesztivált! A Magna Cum Laude és a Neoton Família tagjai mérték össze sörpingpong tudásukat délután az V. Jubileumi Sörfesztivál beharangozó sajtóeseményén, melyben végül Mező Misi 3:2-re verte Végvári Ádámot a Széchenyi István téri BOB ? Bacardi Original Barban.

A június 11-14-e között zajló V. Jubileumi Sörfesztivál 16 fellépővel, több mint 200-féle sörkülönlegességgel és színes gasztronómiai kínálattal várja látogatóit a Budai Várban. Kiemelt szerepet kap a streetfood, az idei vendégország pedig Belgium. Fesztiválos élményekkel, emlékekkel, illetve sörpingpong csatával teremtett felhőtlen hangulatot Csepregi Éva, Végvári Ádám, a Neoton Família, illetve Mező Misi, Török Máté és Lesták Marci, a Magna Cum Laude oszlopos tagjai a június közepei Sörfesztivál sajtóeseményén. Az Animal Canibals moderálásával a résztvevőket Kurucz Dániel, a fesztivál egyik fő-szervezője köszöntötte, végül pedig öt hazai kézműves és egy belga sör bemutatkozására került sor.

Az V. Jubileumi Sörfesztivál kategóriájában az ország első számú sör- és gasztrofesztiválja, mely minden évben hazai sörfőzdék és az ország vezető sörgyártóinak néhány termékét vonultatja fel. A nemzetközi ízkavalkádot cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítik, a lágyabb ízek kedvelőit pedig a Cider Liget várja, így a rendezvény a lehető legszínesebb palettát kínálja a magyar és az egyre inkább növekvő létszámú külföldi sörkedvelő közönség számára.

Idén kiemelt szerepet kap a streetfood, így olyan közismert és közkedvelt streetfoodosok települnek ki, mint az Attaboy, a Bakker Food, a Bud Dog, a Császári Morzsa, a Kolbice, a Kőváry Grill, a Hachapuri, a Monetegrói Gurman, a Paneer, a Twist & Chips vagy a Szarvaskolbász és Libatepertő. A vendégország szerepét idén Belgium tölti be, így a résztvevők a belga sör és csokoládé gazdag választékát is kipróbálhatják a Belga Udvarban.

Az izgalmas sör- és gasztroélmények mellett hamisítatlan, hajnalba nyúló utcabál hangulat várja a szórakozni vágyókat. Csütörtökön a Magna Cum Laude adja meg a ritmust, valamint fellép Rakonczai Imre zongora-virtuóz, aki most először ad koncertet a Várban, a rekeszizmokról pedig Hadházi László, a Dumaszínház oszlopos tagja gondoskodik. A pénteki nap házigazdája a Total Dance Festival, így az igazi retro hangulatért Dr. Alban, a Kozmix, az UFO és a Groovehouse felelnek. Szombaton minden korosztály igényeinek megfelelő zenei kínálat várja a közönséget: színpadra lép a Neoton Família, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Strikers. Vasárnap a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat műsorával, illetve Kis Grofó és a Bohémian Betyárs koncertjeivel zárul a rendezvény.

A környezettudatosság jegyében a vendégek betétdíjas korsókból fogyaszthatják a minőségi söröket, a hölgyek kedvéért pedig idén először limitált számban kapható majd a 4 dl-es pohár is. A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható, utóbbi június 1-jén hétfőig 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg. A szervezők idén is sok hazai és külföldi látogatóra számítanak. ? Öt évvel ezelőtt egy olyan fesztivált álmodtunk meg, ami a jó söröket gyűjti össze: egy hely, ahová, ha a magyar ember ellátogat, biztosan talál kedvére valót. Ehhez képest megvalósulhatott az, hogy a világ több mint 200 sörkülönlegessége minden évben nálunk találkozik, mely páratlan jelenség a magyar sörkedvelő közönség számára. Reméljük, hogy a választék tovább bővül az évek során és még sok telt-házas fesztivált szervezhetünk ? mondta Kurucz Dániel, az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik fő-szervezője.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Három nap és sörözhetünk! | ZETApress
  2. Fesztivál sörökkel | ZETApress

Szóljon hozzá!