ZETApress

hírportál

Két Wolf a Music Centerben

Wolf Péter szerzői estjével folytatódik péntek este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekar sorozata a Mátyás utcai Budapest Music Centerben. Május 22-én az LFKZ tavaszi sorozatának harmadik koncertjén Wolf Péter darabjait mutatja be ? tudatta Kiss Tímea sajtómunkatárs.

Az együttes mellett fellép többek között a szerző lánya: Wolf Kati ? ének, Dienes Gábor ? oboa, Balog József ? zongora, Lattman Béla ? basszusgitár, Horváth Kornél ? ütőhangszerek, Hutás Gergely, Kovács Attila és Pintér Attila ? hegedű. ? Péter régi barátunk, évtizedek óta ismerem, együtt jártunk a Bartók konziba. Az estjén színes programot mutatunk be: Wolf Kati is énekel dalokat, aki egészen más műfajban mozog, mint mi. Emellett Balog József fiatal zongoraművésszel is fellépünk, akit még nem ismerünk személyesen, illetve Dienes Gábor oboaművésszel, akivel évtizedek óta játszunk, és akivel lemezt is készítettünk. Különleges együttműködés lesz, illik a BMC-ben játszott koncertjeink sorába ? meséli Rolla János, a zenekar művészeti vezetője.

Wolf Péter zeneszerző a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta zenei tanulmányait. 1969-ben billentyűsként csatlakozott az Ex Antiquis együtteshez, melynek szólistája Hacki Tamás füttyművész. Közismert, sikeres zeneszerző; írt táncdalokat, dalokat, tv-és filmzenéket, hangszeres versenyműveket, balettzenét és kórusműveket. Hangszerelései, átdolgozásai számos lemezen megjelentek. Hangszerelői virtuozitását többek között a Liszt Ferenc kamarazenekar koncertjein és lemezein élvezhetjük. Ő hangszerelte Isaac Stern: Kreisler CD-jét. A dublini Eurovizió Fesztivál többszörösen meghívott karmestere. Az Ex Antiquis koncertprogramjának és lemezeinek hangszerelője. Nem csak virtuóz zenész, kiváló színpadi előadó is. Pályafutása alatt Artisjus-díjban, Fényes Szabolcs ? díjban, Pro Urbe Szentendre-díjban és Erkel-díjban részesült.

? Minden közreműködőhöz személyesen kötődöm. Örülök, hogy az Utazás c. hegedűversenyem szólóit a zenekar tagjai vállalták, az oboaversenyt Dienes Gáborral lemezre is rögzítettük. Kati lányom részben a számára, részben Sass Sylvia és Miklósa Erika részére komponált dalaimból énekel. A Miskolci Szimfonikus Zenekar által rendelt zongoraversenyemet Kovács László vezényletével Balog József mutatta be, a mai koncert kedvéért ebből kamara-zenekari átiratot készítettem. A szokásosnál kicsit izgatottabban várom az eseményt, mert ez egyben a doktori koncertem is ? teszi hozzá Wolf Péter zeneszerző. A zenekar 2015/16-os sorozata szeptember 22-én kedden Bartók-esttel kezdődik a ferencvárosi Music Centerben.

Szóljon hozzá!