ZETApress

hírportál

Színpadi integráció

Aranytíz 1Integráció a színpadon a zene és a tánc jegyében május 17-én vasárnap 15 órakor a belvárosi Aranytíz Kultúrházban. Mottónk: Fényességet küldeni az emberi szív mélységébe ? ez a művészet hitvallása.

Immár hagyománnyá vált, hogy a Mozdulj! Közhasznú Egyesület minden tavasszal, különleges gálával lepi meg a művészetkedvelő közönséget. Idén sem lesz ez másképp: május 17-én az Aranytíz Kultúrház színpadán ismét fellépnek hazánk tehetséges művészei, köztük egészséges és fogyatékossággal élő táncosok, énekesek, előadóművészek, hogy együtt bizonyítsák be: az alkotás lehetősége mindenkiben ott van.

Díszvendégeink ? Blaskó Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész; Szabó Attila Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar hegedűse; Balássy Betti, Varga Feri, énekes házaspár; Köleséri Sándor színész, a Motiváció Alapítvány munkatársa; Szűcs Gabi énekesnő és Nagy Alexandra az RTL Klub Barátok közt sorozatából ? örömmel vállalták el a szereplést, ezzel is hirdetve, hogy milyen fontos is számukra az esélyegyenlőség megteremtése.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület célja az, hogy minél több fogyatékossággal élő amatőr művésznek adjon lehetőséget a bemutatkozásra, ezért az idén új fellépők színesítik a gála műsorát. A Paraszupersztár döntősei közül itt lesz a Szarkaláb együttes és Balázs Zsolt (ének), Galgóczy Ferencné (vers) és Hegedüs Petra (klarinét), Bodor Tünde (ének) és a Paradance Company (kerekes székes táncegyüttes), Harza Márk (mesemondó), Tóth Viktória (ének) és Viski Rajmund (vers), valamint a Lux Musicea Vegyes-kar és Hangszer együttes. A színpadon több olyan ősbemutató is lesz, ahol közös produkcióban szerepelnek ismert művészeink és fogyatékossággal élő társaik. Így válik igazán akadálymentessé és valóban egyedivé ez a gála. Meglepetésvendégekre is számíthat a közönség, kilétük egyelőre maradjon még titokban! Az est bevételéből az Egyesület az idei évi V. Jubileumi Balaton körüli tandemes kerékpártúra látássérült tagjainak a részvételét biztosítja. A rendezvény fővédnöke: Kárászy Szilvia zongoraművész. A rendezvény fő támogatója az Aranytíz Kultúrház, amely évek óta biztosítja a helyszínt ? tudtuk meg Jánosi Katától.

Aranytíz 2A Mozdulj! Közhasznú Egyesület egy színes baráti társaság tagjaiból alakult meg 3 évvel ezelőtt. Tagjaik között van orvos és gyógypedagógus, tűzoltó, sportmenedzser és fodrász, akik hétköznapi munkájuk mellett, szabadidejük egy részét önkéntes munkával töltik. Ami összeköti őket, az a tenni akarás és az elszántság. Azt vallják, hogy a segítségre mindig és mindenhol szükség van, csak észre kell venni. Az apró mindennapi segítségnyújtás is döntő fontosságú környezetünkben. Fő irányvonaluk a fogyatékossággal élő és szociálisan hátrányos helyzetű emberek támogatása. Olyan programokat szerveznek, ahol a segítséggel élő emberek meg tudják mutatni, hogy ők is tudnak komoly értéket létrehozni. Ezen kívül céljuk az is, hogy rendezvényeiken közösen és aktívan tudjanak részt venni a fogyatékossággal élő embertársaikkal.

Szóljon hozzá!