ZETApress

hírportál

Nagyszombati premier

Circussimo!Amerikai trapézmutatvány, kínai lábikáriaszám, orosz hintaprodukció és az etióp kaucsuklány is látható lesz a Fővárosi Nagycirkusz Circussimo című új műsorában, amelyet április 4-én nagyszombattól augusztus 30-án vasárnapig láthat a közönség ? mondta Kriza Zsigmond, a MACIVA igazgatója a délutáni sajtótájékoztatón.

Kriza Zsigmond a január 10-i premiert követő újabb idei beharangozón úgy fogalmazott: a műsor minden produkciója világklasszis szám, de közülük is kiemelkedik az amerikai Farfan Troupe kereszt-trapéz akrobataszáma, amelynek világpremierjét Budapesten tartják, a kínai Santung (Shandong) csoport kimagasló egyensúlyérzéket igénylő lábikária-produkciója, valamint a nyolc artistanőből álló orosz Szkokov-csoport hintaszáma. A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója kiemelte továbbá Rich Metiku etióp artista több nemzetközi cirkuszfesztiválon díjazott produkcióját, amelyben a kaucsuklány különleges hajlékonyságát mutatja be a magyar nézőknek. Ezen kívül a programban lesznek még fókák, akrobaták, zsonglőrök, és görkorcsolya-virtuózok is.

? Ez a műsor egy köszönet a közönségnek, hogy újra felfedezte és megszerette a cirkuszt! ? hangsúlyozta az igazgató. Kriza Zsigmond arról is beszélt, hogy április 18-án szombaton újra megrendezik a már hagyományosnak mondható városligeti cirkuszparádét, amelynek keretében a Circussimo műsor szereplői mellett szambatáncosok, oldtimer autók, lovashuszárok és mazsorettek is átvonulnak majd a Városligeten a Hősök terére, hogy így népszerűsítsék a cirkusz műfaját. Mindezek mellett az intézmény idén is csatlakozik a Múzeumok éjszakája országos programsorozatához, valamint július 18-án szombaton a fővárosban és a balatoni sátras cirkuszi helyszíneken is megtartják a Cirkuszok éjszakáját, amelyre különleges műsorokkal várják a látogatókat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Városligeti Circussimo! | ZETApress

Szóljon hozzá!