ZETApress

hírportál

Egérfogó Budaörsön

Budaörsi EgérfogóHolnap este 19 órakor lesz a Budaörsi Latinovits Színház első krimi-bemutatója ? tudtuk meg a délelőtti fotóspróbán. Agatha Christie: Egérfogó című regényét Lukács Andor rendezte színpadra. Szereplők: Takács Katalin, Márton András, Lovas Rozi, Nagy Dániel Viktor, Miklós Marcell, Ilyés Róbert, Szalay Marianna, Chován Gábor.

Ha Agatha Christie nevét halljuk, gyilkosság cseng a fülünkben, méghozzá finom, úri, késsel-villával elkövetett gyilkosság, civilizált polgárok decens és diszkrét körében, a vak-véletlen vagy épp a nagyon is metsző tekintetű végzet által egybeterelve és összezárva. Vagyis köztünk van a gyilkos, civilizált úriemberek között. Egyikünk. Ezúttal mindnyájunk jó ismerőse, egy fránya kis hóhelyzet (az angolok szerint valaki, de még a középkorban, elhitette velük az óceáni éghajlatot az enyhe telekkel, és azóta minden télen újra meglepődnek) siet segítségünkre, hogy egybeterelje-, és zárja a társaságot.

Amely társaság áll Agatha Christie szokásos válogatott csodabogaraiból: feltörekvő ifjú pár, költőien hóbortos fiatalember, nagyvilági dáma, nyers katonaember, a Birodalom támasza és egy kiejthetetlen nevű, lehetetlen szokásokkal előhozakodó külföldi ? míg végül megérkezik a hó fogságába zártak közé minden angolok legangolabbika, a nyomozó is: ő hozza a hírt, hogy a gyilkosság, amelyen épp szörnyülködünk, valójában csak előjáték volt, az igazi vérfürdő csak most kezdődik, itt, az orrunk előtt, és csak egyben bízhatunk, egyben csak egytől retteghetünk is: hogy gyilkos és áldozat egyaránt közülünk kerül ki. Egyikünk.

Szóljon hozzá!