ZETApress

hírportál

Élőzene a Hard Rock Caféban

Hard Rock Rising ? a világ legnagyobb zenekari tehetségkutatója Magyarországon ? tudtuk meg délelőtt a Vörösmarty téren. 2015-ben a belvárosi Hard Rock Cafe (HRC) harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő Hard Rock Rising ? Global Battle of the Bands nevű tehetségkutatóhoz. Fotóink Lantai József felvételei.

A versenyben a helyi HRC és a közönség által a jelentkezőkből kiválasztott zenekarok vehettek részt. Idén 6 együttes jutott a január óta tartó verseny hazai elődöntőjébe, amelynek fordulóit áprilisi szerdákon rendezik. A nyertes ezer dollárral és egy barcelonai utazással lesz gazdagabb, amelynek keretében felléphet a nemzetközi Hard Rock Rising fesztiválon.

Még januárban hirdette meg a HRC a hazai együttesek számára a versenyt, amelyre maximum öt fős bandák nevezését várták. A jelentkezés egyik fontos feltétele az volt, hogy az élő fordulókban a zenekarok vállalják az akusztikus hangzású bemutatkozást. Emellett a zenekarnak rendelkeznie kellett profillal a nemzetközi ReverbNation.com weboldalon, ahová legalább egy olyan saját számot kellett feltölteni, amelynek zenéjét, szövegét és hangszerelését a zenekar, vagy annak legalább egy tagja szerezte.

A bandákat a közönség juttathatta tovább a HardRockRising.com oldalon keresztül egy kattintással. A legtöbb szavazatot elnyerő Vörös Kaktusz, azonnal az elődöntőbe találta magát, a további öt szereplőt pedig a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki a közönségszavazatok száma, az eredetiség, valamint a közösségi platformokon nyújtott teljesítményük alapján. A hat legjobban szereplő zenekar az április 8-i, 15-i és 22-i elődöntőkön kettesével áll 20 órától a közönség elé egy-egy 30-45 perces akusztikus szettel, amelyben saját számokat és feldolgozásokat egyaránt bemutatnak. Első héten a Satisfiction és a The Pilis, másodikon a The Winter Totem és az Indian Joe Band, a harmadikon a Junkie Jack Flash és a Vörös Kaktusz áll színpadra a II. emeleten, ám itt nem direkt kiesés lesz. (November 12-én a Magna Cum Laude tagjai is ugyanitt mutatták be új lemezüket.)

A három tagú zsűri ? Dorogi Péter (Intim Torna lllegál), Czutor Zoltán (Belmondo) és Muraközy Péter (a Sziget Kft. vezető programszervezője) ? összhangzás, eredetiség és énektudás alapján ad pontokat a zenekaroknak, de értékeli a közönségvonzó képességet, valamint a rajongótábor és a zenekar közösségi médiában mutatott aktivitását is. A három legtöbb pontot szerző zenekar jut az április 29-i döntőbe, a nyertes pedig ezer dollárral és a továbbjutással lesz gazdagabb. A szerdai döntő 21 órakor kezdődik, ahol eldől, hogy a három legtöbb pontot elérő zenekar közül ki képviseli Magyarországot a nemzetközi verseny regionális fordulójában.

A világon megtalálható Hard Rock Rising helyszíneket öt régióba rendezték, amelyben a helyi döntők nyerteseit méri össze a nemzetközi zsűri. Minden régióban egy zenekart juttathatnak tovább, aki utazik Barcelonába, hogy a Hard Rock Cafe-ban megrendezett élő döntőn részt vegyen. A bandák harcának abszolút győztese pedig a Hard Rock Rising Barcelona fesztiválon adhat saját koncertet a több, mint hatvanezer néző előtt. ? A Hard Rock 2010 óta szervezi a Hard Rock Rising nevű tehetségkutatóját, amelynek hatására immáron, több, mint 15 ezer banda mutatkozhatott be a nagyközönségnek minden évben. Nagyon várjuk az új tehetségeket, akiket támogathatunk azzal, hogy bemutatjuk őket az új rajongóiknak és számos új lehetőséghez juttathatjuk őket, amelynek hatására sokkal szélesebb körben válhatnak ismerté ? mondta John Galloway, a Hard Rock International alelnöke.

A Hard Rock International

Összesen 198 helyszínen, 63 országban, 152 étteremmel, 21 szállodával és 10 kaszinóval a Hard Rock International az egyik legszélesebb körben ismert vállalkozás a világon. A Hard Rocké a világ legnagyobb zenei emléktárgy gyűjteménye, amelynek első darabja Eric Clapton gitárja volt, és amelynek darabjaiból minden Hard Rock helyszínen megtekinthető egy-egy kiállítás. A Hard Rock továbbá gyűjthető divat- és zenével kapcsolatos ajándéktárgyairól, Hard Rock Live elnevezésű koncertsorozatáról és díjnyertes weboldaláról is ismert.

A HRI tulajdonában van az összes Hard Rock márka védjegye. A cég üzemeltetni és adja ki franchise üzemeltetésre az éttermeket olyan ikonikus városokban, mint péládul London, New York, San Francisco, Sydney vagy Dubai. A HRI-hez tartozó szállodákat és kaszinókat Tampában és Hollywoodban, a HRI anyavállalata, a The Seminole Tribe of Florida üzemelteti. Ezek mellett olyan izgalmas helyszíneken is jelen vannak, mint Báli, Chicago, Cancun, Ibiza, Las Vegas, Macau vagy San Diego. A legújabb Hard Rock Cafe helyszínek között szerepel San Juan, Rido de Janeiro vagy Marrakech, új szállodafejlesztéseik pedig olyan különleges helyszíneken valósulnak meg, mint Daytona Beach, Dubai, Los Cabos, Tenerife, valamint a Kínában található Shenzhen és Haikou.

A Hard Rock Cafe Budapest

A Hard Rock International világmárka 2011-ben érkezett meg Magyarországra, ahol a lánchoz tartozó közel 200 egységhez hasonlóan egy rendkívül impozáns épületben, az UNESCO világörökségi látvány részét képező korábbi Tőzsdepalotában talált otthonra. A háromszintes komplexum közel 1100 m2-en, gyönyörű környezetben, a belváros szívében fogadja a vendégeket, ahol 15-20 fős kisebb rendezvényektől egészen a 350 fős nagyszabású fogadásoknak is helyszínt tud biztosítani. A világ legnagyobb zenei relikviagyűjteményének darabjai díszítik a falakat az egész épületben; Elvis Presley ingje, Bon Jovi fellépő nadrágja, Madonna kézzel írt levele, Tina Turner üveg sarkú cipője, Elton John napszemüvege, és további több mint 70-féle eredeti tárgy, a zenetörténelem legnagyobb alakjaitól.

A főbejárat az egyedi kiegészítőket és gyűjthető pólókat felvonultató Rock Shop-ba vezet, ahonnan a magyaros motívumokkal díszített gitárgerinc mentén, lépcsősoron lehet a felső vagy az alsó szintre jutni. A -1 szinten fényárban úszó bár osztja meg az étterem terét, ahol színpad, kanapék, 2-6 fős asztalok, látványkonyha és a bármely irányból jól látható LCD képernyők várják a vendégeket. A körpanorámán túl az emeleten VIP részleg, saját recepció és saját mellékhelyiség szolgálja a zártkörű események résztvevőinek kényelmét. De a fenti szint ad otthont a Hard Rock Rising elődöntőinek, és a Hard Rock egyéb élő zenés vagy tematikus programjainak is (pl. Halloween, 4th July, FreddieForADay, stb.)

1 hozzászólás

  1. A Hard Rock Rising – Global Battle of the Bands tehetségkutatójának döntője április 29-én szerdán 21 órakor kezdődik a Hard Rock Cafe-ban. A három elődöntőből a Junkie Jack Flash, a The Winter Totem és a Vörös Kaktusz jutott tovább, ők versenyezhetnek az első helyért. A döntő nyertese továbbjut a regionális fordulóba, ahol nemzetközi zsűri értékeli a beküldött produkciók alapján a régióba tartozó helyi győzteseket. Az öt régióból 5 regionális döntőst választanak ki, akik elutaznak Barcelonába egy utolsó, élő megmérettetésre. A bandák harcának abszolút győztese a Hard Rock Rising Barcelona fesztiválon adhat saját koncertet több mint hatvanezer néző előtt.