ZETApress

hírportál

Odúk búbos bankáknak

Fostos bugybókáknak, hétköznapi nevükön búbos bankáknak építettek és raktak ki odúkat ma délelőtt a Budapest Voices tagjai a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) önkénteseivel a XVII. kerületben, a Merzse-mocsár mellett. A kórus az akcióval a madárvédelemre szeretné felhívni a figyelmet.

Rákoshegy vasútállomásra a Keleti pályaudvarról induló vonattal 17 perc alatt utaztunk ki. Az énekegyüttes tagjai nyolc odút barkácsoltak és helyeztek ki, mert nagy természetbarátok. Kedvelik a madarakat, ezért vállalkoztak a költőhelyek kialakítására. ? Akciónkkal a madárvédelemre, azon belül is a mezőgazdasági területeken költő madarak rohamos állomány-csökkenésére szeretnénk felhívni a figyelmet! ? mondta Warnusz Zsuzsa, a Budapest Voices művészeti vezetője, aki közel 1 éve az MME tagja. ? Van olyan faj, például a fogoly, aminek ? a csökkenő életterük és a kemikáliák miatt ? az 50 százaléka kipusztult. Amellett, hogy a madarak a kártékony rovarok legnagyobb ellenségei, mint minden jóérzésű ember, mi is szeretjük a csiripelésüket, éneküket hallgatni.

A búbos bankák április elején költöznek vissza Magyarországra, előreláthatólag néhányan majd a Budapest Voices tagjai által kirakott odúkban költenek. Az énekegyüttes közben készül a következő nagy-koncertjére is, ami március 12-én csütörtökön lesz az A38 Hajón. Ez lesz a csapat egyetlen tavaszi fellépése a fővárosban. Az est különleges vendége Lévai Balázs lesz ? akinek szerepére csak aznap derül fény ?, míg előzenekar a The Acoustic Loops lesz.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=T4F9YHyMXg0[/youtube]

Szóljon hozzá!