ZETApress

hírportál

Üvegplafon a Pódiumon

ÜvegplafonAz Alexandra Pódiumon február 11-én szerdán 19 órától Réz Anna beszélgetőtársa Baráth Emőke operaénekes és Fazekas Gergely zenetörténész lesz az Üvegplafon, avagy számít-e a nem a komolyzenében? című előadáson ? tudatta Jusztinger Brigitta PR-menedzser.

A nők és a komolyzene kapcsolata legalábbis viszontagságos: zeneszerzőként évszázadokon át arra voltak kárhoztatva, hogy férfiak neve mögé bújva alkossanak; zenészként pedig mind a mai napig fehér hollónak számítanak a nagy múltú zenekarok tagjai között. Mi több: a nemi szerepekről alkotott elképzeléseink még a legabsztraktabb zenei formák befogadására és értelmezésére is rányomják bélyegüket. Február 11-én 19 órától a nők és a komolyzene kapcsolatáról beszélget Réz Anna két vendégével: Baráth Emőke operaénekessel és Fazekas Gergő zenetörténésszel.

Az Alexandra Pódium pár hónapja újragondolta profilját. A megszokott programok mellé így kerültek újak, szerdánként, rendszeres házigazdákkal, akik mind a saját projektjüket viszik végig, havonta egy-egy alkalommal. Hangszóró, Üvegplafon, Könyvespolc, Csapó, Lecsó ? tematikus beszélgetések Beck Zoltán, Réz Anna, Veiszer Alinda és Galamb irányításával, irodalmi vetélkedő Kiss Judit Ágnessel, Nádasdy Ádámmal, Barna Imrével, Várady Szabolccsal. Érdemes lesz velünk tartani!

Szóljon hozzá!