ZETApress

hírportál

Django Swing a MŰPÁ-ban

Swing Ă  la DjangoA Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing Ă  la Django Zenekar Django Fesztivál címen vendégül látja a magyar zenei élet kiemelkedő színfoltjait, valamint a francia manouche swing autentikus képviselőit, a Tcha Badjo zenekart egyenesen Franciaországból és Kanadából.

A Swing Ă  la Django egy innovatív hattagú zenekar, különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi formáció által kreált hangzásban harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus ? tudtuk meg Pálmai Panna irodavezetőtől. A koncert helyszíne a ferencvárosi Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme, ideje január 20-a kedd 19:30 óra.

A jövő keddi egy éjszakás fesztiválon a gyökerekhez mennek vissza, hiszen legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt ? a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros ? nyomdokaiba lépve idézik fel a ’20-as ’30-as évek hangulatát, nem is akárhogy: meghívásukat elfogadta a francia Tcha Badjo zenekar, akik a django swing hagyományőrzői, Hajós András, akinek sokoldalúsága most a django swing világában is megmutatkozik, Micheller Myrtill, a magyar jazz kiemelkedő énekesnője, Szirtes Edina Mókus, a magyar világzenei színtér legrendhagyóbb figurája és a Pankastic! az ország első django-pop zenekara, akik a Kicsi a világ, de nagy világ című számukkal A Dal című magyar Eurovíziós válogató legjobb 30 előadója közé jutottak. Az est unikuma, hogy a produkciók szimfonikus zenekari kísérettel szólalnak meg, melyet a Budafoki Dohnányi Zenekar biztosít.

Szóljon hozzá!