ZETApress

hírportál

Parlamenti Gyermekkarácsony

December 20-án szombaton 11-től 15 óráig a Parlamentben megrendezik a hagyományos Parlamenti Gyermekkarácsonyt, amelyet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az Országgyűlés Hivatala szervez a HM NRH közreműködésével, s melyre csaknem nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hív meg Magyarországról és a határon túlról.

Házigazda Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a gyermekeket fogadja és átadja nekik az Országház kulcsát. Ettől kezdve a kis vendégek birtokba veszik az épületet. Az egész házat betöltő gazdag programban a gyerekeknek népszerű művészek, előadók karácsonyi műsorral kedveskednek. A vendégek játszhatnak a Csodák Palotájában, lesz arcfestés, lufihajtogatás, buborékfújás, és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. Találkoznak neves sportolókkal, művészekkel, zenészekkel, illetve idegenvezetéssel végiglátogatják az Országház nevezetességeit. Az esemény összefoglalóját december 25-én csütörtökön 10:30-tól 11 óráig az m1-en felvételről megtekinthetjük.

Az NGYSZ a holnapi Országházi Gyermekkarácsonyra moldvai csángó gyerekeket is meghív a romániai Bákó megyéből. A gyerekekkel együtt érkezik még egy vendég: Lőrinc Celesztin, a moldvai Csángó Rádió megalapítója és működtetője, akinek rádióműsorai nagy szerepet játszanak a csángó magyar közösség megtartásában a határon innen és túl. Lőrinc Celesztinnek elhivatottsága és odaadó munkája elismeréseként a Hewlett Packard Magyarország Kft. holnap 13 és 14:30 óra között ? a rádiózáshoz alkalmas ? nagy teljesítményű számítógépet ad át. Lőrinc Celesztin 14 éves korában balesetet szenvedett, azóta kerekesszékben él. Egy kis parasztházban, Budapesttől mintegy ezer kilométerre alapította meg a Csángó Rádiót, szinte a semmiből. Ma is ugyanabban a szobában él, amelyikben a stúdiója is van.

Gyermekkarácsony a Cinema Cityben

Mindenki karácsonya lesz ma délután 13-tól 15 óráig a WestEnd City Center, Cinema City 14-es mozitermében. Az NGYSZ és Budapest Főváros Önkormányzata a WestEnd City Center támogatásával közösen 1990-től minden évben megtartja karácsonyi rendezvényét. A szervezők ünnepi programmal és ajándékokkal varázsolják szebbé és emlékezetesebbé háromszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek karácsonyát ? tudatta Pethő Zsófi PR munkatárs. A program: 13:05-től 13:50-ig részletek a Budapesti Operettszínház musical előadásaiból. Közreműködnek a színház sztárjai: Gömöri András Máté, Kocsis Dénes és Veréb Tamás. 14-től 15 óráig ünnepi ajándékozás, melyen részt vesz Dr. Edvi Péter, az NGYSZ elnöke, Dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és László Kata, a WestEnd City Center marketingigazgatója.

MKB Karácsonyi Gyermekgála az Operaházban

Csajkovszkij: Diótörő című mesebalettje lesz az Operaházban 1200 gyermek részére december 21-én vasárnap 11-től 14 óráig. Az MKB Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat immár 18. éve szervezi meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij igazi karácsonyi hangulatot idéző mesebalettjének csodálatos muzsikája és látványa gyönyörködteti az ország különböző részeiből és a határon túlról meghívott ezerkétszáz hátrányos helyzetű gyermeket. A gyerekeket az előadás szüneteiben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várja, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhatnak az Operaházból.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kulcsátadás a Parlamentben | ZETApress

Szóljon hozzá!