ZETApress

hírportál

Halhatatlan szerelem

Müller Péter estjével zárul a Tolnay Klári Emlékév. Müller Péter estje a nagyszabású, több mint 60 országos és határainkon túli rendezvényt magában foglaló idei Tolnay Klári Centenáriumi Emlékév záróakkordjaként, annak hivatalos lezárásaként várja az érdeklődő közönséget december 18-án csütörtökön 18 órakor az Urániában.

A Centenáriumi Emlékév és az Est Háziasszonya: Sunyovszky Sylvia Jászai Mari-díjas érdemes művész ? tudatta Zsarnai Gábor PR/marketing, Uránia Nemzeti Filmszínház. Müller Péter író legújabb, Halhatatlan szerelem című kötete kapcsán érkezik az Uránia Dísztermébe, hogy a több mint 60 programból álló Tolnay Klári Centenáriumi Emlékév hivatalos záróünnepségén egy különleges barátról és az ő különleges lelki és szellemi útjáról beszélgessen olvasóival. Szó lesz egy különleges barátságról, női és férfi szerepekről, szerelemről, hitről és spiritualitásról, és természetesen Tolnay Kláriról, aki születésének centenáriumát ünnepeltük egész 2014-ben. A kétszeres Kossuth-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész jó barátja volt Müller Péternek. Ahogy ő írja, gondolatban sokszor van együtt vele. Barátja, szellemi társa és művésztársa is volt egy személyben.

? Ez a könyv egy nő önmagára ébredéséről szól. Barátom volt és lelki társam. Együtt kerestük sorsunk és lelkünk titkait. Ezekről a titkainkról mostanáig nem beszélhettem. Most végre elmondhatom. Elmesélem életét, közös szellemi élményeinket, és fölvillantom előzőéletének gyönyörűséges kudarcát is. Létünk nem a születéssel kezdődik, és nem a halállal ér véget. Minden lélek történetének van egy főmotívuma, mely átível több földi életen. Egy téma, ami csakis az övé, és ki kell bontania. A tiédnek is van, csak meg kell hallanod, mi az. Az övét úgy hívták: halhatatlan szerelem. Sokan ismerték őt. Amíg a földön élt, színésznő volt, a neve: Tolnay Klári. Összes előző művem gondolatainak összegzése ez a könyv. Más lelkébe való mélyebb belepillantás, egyben önmagam és az igazság felfedezése is. Hálás vagyok látható és láthatatlan segítőimnek, hogy megírhattam ? foglalta össze a szerző az izgalmas kötetet.

Müller Péter könyvei minden kétséget kizáróan a legsikeresebb ezoterikus kötetek közé tartoznak: ezt jelzi a több százezer eladott példány. Spirituális célzatú művei mellett drámaírói tevékenysége is meghatározó. Pályáját 1955-ben rendezőasszisztensként kezdte a Madách Színházban. Eredeti szakmáját tekintve dramaturg. Napjainkig művek sokaságát állította színpadra, a Madách Színházban 1965-től végzi ezt a munkát. Müller Pétert állítása szerint 1956-ban egy halál közeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Írói tevékenysége és a tanítás iránti vágya eredményeképpen elindította a Mesterkurzus elnevezésű előadás-sorozatot, amelyen az önmagát kereső embernek igyekszik segíteni a mindennapi életben az önmegvalósításban.

Bár igen termékeny író, azt vallja, hogy a gondolatok és az érzések átadásának leghitelesebb módja mégsem az írás, hanem a beszéd. Az esten a szerző várja olvasói interaktív részvételét a beszélgetésben, az őt érdeklő kérdések feltételét, melyeket előzetesen is vár megküldeni a tolnay100@gmail.com címre, Tolnay Klári Emlékév hivatalos e-mail címére! A beszélgetést közvetlenül követő hivatalos Tolnay 100 Záróünnepség okán dedikálásra ez alkalommal nincsen lehetőség. Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján. Részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!