ZETApress

hírportál

Belvárosi fények

Belvárosi koszorúSzalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Snell György Esztergom-budapesti segédpüspök szemerkélő esőben gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún tegnap este az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár ünnepélyes megnyitóján a a Deák tér melletti Városháza parkban, a Madách térrel szemben.

A nagyszámú meghívott és jóval több hívatlan vendég az Üvegházba érkezett. Fellépésére várt a Bartók Béla Zeneiskola kórusa is. Az esőre való tekintettel a ?szakújságírókat? a nyílt színi gyertyagyújtás nem érdekelte különösebben, s míg a fotósok-kamerások odakinn áztak, ők idebenn rohanták le a büféasztalt. Mire az igazi írástudók visszaértek, alig maradt a diós és mákos bejglikből, mézes csillagokból, sonkás és szalámis szendvicsekből. A fehér és vörös forralt borokat más-más bögrében adták, melyeket emlékül elvihettük. Sokan így akarták a karácsonyi ajándékot beszerezni szeretteiknek, ezért visszatérő vendégei voltak a kocsmapultnak az újabb ajándékbögrék reményében. Annyira mohók voltak, hogy a forralt borokkal együtt rövidesen a bögrék is elfogytak.

Odabenn aztán az m1 Virtuózok tehetségkutató műsorának két Misije ? Boros Mihály 11 éves zongorista és Demeniv Mihály 23 éves harmonikás ? szórakoztatta a nagyérdeműt. Mint megtudtam, szorgalmasan készülnek a december 19-i gálára, melyet élőben láthatunk majd a képernyőn. Az eddigi műsorok ? mint a közvetítéséből hamar kiderült ? péntekenként felvételről mentek, s a három kategória ? 6-13, 14-19 és 20-24 év ? győztese is kialakult. Természetesen ezt a december 12-i döntőig ? amikor legközelebb képernyőre kerülnek ? hétpecsétes titokként őrzik. December 5-én azért nem láthatjuk őket, mert e hét péntekén az m1-en a Prima Primissima gáláját nézhetjük a ferencvárosi Művészetek Palotájából.

2 hozzászólás

  1. A Virtuózok győztese a 6-13 évesek között Boros Mihály zongorista, a 14-19 évesek között Lugosi Dániel Ali 15 éves klarinétos, a 20-14 évesek között pedig Gyöngyösi Ivett 21 éves zongorista lett, míg Demeniv Mihály harmonikás a zsűri különdíját nyerte el – láttuk tegnap este az m1-en. A jövő pénteki gálán a közönség szavazata dönt a verseny abszolút győzteséről.