ZETApress

hírportál

Hazatérés Budaörsön

HazatérésVan egy család; illetve kettő; illetve egy sem. Az első család: a pátriárka és a három fia, meg a pártában maradt nagybácsi. Anya sehol. Volt, de eltűnt, és csak remélni merhetjük, hogy a kegyes végelgyengülés vitte el ? láttuk délelőtt a Budaörsi Latinovits Színházban Harold Pinter: Hazatérés (The Homecoming) című darabjának fotóspróbáján.

A másik család: a három fiú közül a legidősebb, akinek sikerült kitörnie a szülői ház, a kelet-londoni proli-lét sivárságából, Amerikába ment, ahol tudományos karriert csinált, meg három gyereket (fiú mind) és most fiatal feleségével váratlanul hazatér, hogy körülnézzen a múltjában. A gyerekeket otthon hagyták. A családi találkozó természetesen nem úgy sül el, ahogy várták ? soha semmi sem sül el úgy ? sőt, minden tökéletes zűrzavarba torkollik. Hacsak nem (kacsint ki Pinter a sorai közül) ez a tökéletes zűrzavar volt az, amire egész idő alatt vártak, reménytől dobogó szívvel és rettegéstől izzó aggyal: vagy épp fordítva?

Fordította: Hamvai Kornél. Szereplők: Max ? Lukáts Andor, Teddy ? Ilyés Róbert, Ruth ? Szalay Marianna, Lenny ? Géczi Zoltán, Sam ? Dióssi Gábor, Joey ? Nagy Dániel Viktor.. Rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám. Dramaturg: Kovács Kristóf. Díszlet-jelmeztervező: Zöldy Z Gergely. Világítástervező: Sokorai Attila. Zeneszerző: Monori András. A rendező munkatársa: Juhász Gabriella. Bemutató: november 27-én csütörtökön 19 órakor.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KnMBZ7m5H2A[/youtube]

Szóljon hozzá!