ZETApress

hírportál

Dombi kicsontozása

120.021 gramm címmel január 16-án pénteken új önálló esttel jelentkezik Dombóvári István a Corvin sétányi Dumaszínházban ? tudtuk meg a délelőtti kolbászkóstolón a Fővám téri Vásárcsarnok Kabanos Hungary hentesüzlet előtti területén, ahol Dombi ? a húsipar fenegyereke ? kivesézte a dolgokat, kicsontozta a valóságot. Fotóink Lantai József felvételei.

Dombóvári István megosztó humorista. Lehet kedvelni, gyűlölni, de valamit mindenképpen kivált az emberekből. Megrögzött elemző, szenvedélyes kritikus, aki 10 éve áll a magyar humor szolgálatában. Életútja kusza, nyomvonalát számos nem mindennapi megálló szegélyezi. Az új önálló estjében megismerjük, ki rejtőzik az álarca mögött. Kibontakozik a magánember, szó esik sikerekről, kudarcokról, médiabotrányokról, fogyókúrákról, autólopásról. Megvívjuk önöket egy képzeletbeli utazásra a ’80-as évek gyermekéveitől napjainkig. A húsipar fenegyereke másfél órára visszaveszi régi munkaruháját, de ezúttal a valóságot csontozza ki.

S honnan van a régi munkaruha? ? Mint a 36 éves humorista kérdésemre elmondta, hét évet húzott a húsiparban, de hozzá a disznók már döglötten érkeztek, örök pacifistaként sosem tudta volna leszúrni azokat. S mit takar a cím? ? A test és a lélek pszichoszomatikus egységét, 120 ezer gramm testet és 21 gramm lelket. Ennyi az élet. Maradhat? Elviszed, vagy itt fogyasztod? Kivesézzük a dolgokat, kicsontozzuk a valóságot. Nem dobjuk ki a mócsingot sem! Véresen komolytalan lesz…

Szóljon hozzá!