ZETApress

hírportál

Slam Poetry a Trafóban

TrafóA Trafó és a Slam Poetry Budapest bemutatja: III. Országos Slam Poetry Bajnokság ? selejtezők ? szabad-száj, poézis, küzdelem, mely a magyar fejlesztésű ingyenes ANGL appon belül is követhető lesz élőben. A döntő október 26-án vasárnap 20-tól 23 óráig lesz a Liliom utcai Trafó ? Kortárs Művészetek Házában ? tudatta Katona Tamás CMO, Artklikk Kft.

Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokság az az esemény, amit évente egyszer rendeznek meg a Trafóban, és amit Süveg Márk Saiid nyer meg. Legalábbis eddig így történt. Arról, hogy ezúttal más állhasson a dobogó tetejére, 25 döntőbe jutott slammer száll versenybe. És mégis slammelhetek! ? szólt a selejtezők előtt a Slam Poetry Budapest (SPB) kampánymottója. És tényleg, ma már nekiveselkedik bárki, aki kedvet érez, hogy szöveget írjon és kiálljon vele a színpadra. A hazánkban nyolc éve jelenlévő előadó-költészeti műfaj annyira népszerű lett az utóbbi időben, hogy valóságos olvasztótégelye a legkülönfélébb előadóknak. Költők, újságírók, színészek, rapperek, diákok, jogvédők, háztartásbelik ? a lista végtelen. A címvédő pedig raccsol. És mégis…

A döntőn Saiid és a friss erdélyi bajnok, Horváth Benji mellett 24 slammer vesz részt, akik a selejtezőkön 150 nevező közül jutottak be a döntőbe. Az előadásokat öt főből álló zsűri bírálja el. Ebből 3 fő szakmai zsűri, akik kiegészülnek két bátor jelentkezővel a közönség soraiból. A szakmai zsűri tagjai: Batát Zoltán DJ Chi Korea ? a slam poetry estek rezidens lemezlovasa, a Sztriit Noiz (Tilos Rádió) szerkesztő-műsorvezetője; Farkas Roland Wolfie ? zenész, szövegíró, a Sopiane Slam egyik megalapítója, a Punnany Massif zenekar alapító tagja és frontembere; Szkárosi Endre ? hangköltő, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, az ELTE egyetemi docense. Támogatók: RedBull Hungary ? a bajnok kiutazásának támogatója; Helsinki Bizottság ? a zsűri különdíj felajánlója; Libri Könyvkiadó Kft. ? a közönség díj szponzorálója; ANGL ? a telefonos stream biztosítója; Soundhead csapata ? a webes közvetítés szolgáltatója.

Az idei bajnok jutalma egyenes út a 2014-es Slam Poetry Európa Bajnokságra, Malmöbe! A dobogósok összdíjazása hatvanezer forint, valamint külön elismerésben részesül egy-egy slammmer a közönség és a zsűri választása alapján. A hangulatot fokozza a Slam estekről jól ismert Amoeba zenekar, valamint az egymást tökéletesen kiegészítő konferanszié páros, Mavrák Kata Hugee és Németh Péter Zeek. A vizuális élmény erősítéséért pedig a Kiégő Izzók csapata gondoskodik. Az est fényét emelik még a meghívott fellépők Müller Péter Sziámi, a Dream Time (Tolnai Eszti, Indiana, Ponza), a Words Are Melodies (Hugee és bandája) és Benke Hunor. Belépő: 1900 HUF / 2400 HUF ? Kapunyitás 18 órától.

Szóljon hozzá!