ZETApress

hírportál

Budaörsi ármány szerelemmel

Két fiatal, Lujza és Ferdinánd, egymásba szeretnek. Szerelmük tiszta és őszinte, de beteljesülését akadályozza eltérő társadalmi helyzetük. A lány egy tisztességes, polgári származású muzsikus, Miller gyermeke, Ferdinánd pedig von Walter miniszter egyetlen fia, címének örököse. Lujza másik kérője Wurm, a miniszter magántitkára. Miller végül lányára bízza a döntést.

Mindeközben Ferdinándot akarata ellenére az uralkodó szeretőjével, Lady Milforddal szeretné összeházasítani az apja, hogy ezzel a kapcsolattal is bebiztosítsa pozíciójukat ? láttuk a budaörsi Latinovits Színházban Schiller: Ármány és szerelem című drámájának délelőtti fotóspróbáján. Mennyi ármányt bír ki a szerelem? Mennyi önfeláldozást várhat el két szerelmes egymástól? Képes-e a szerelem áttörni a társadalmi korlátokat? ? Lujza és Ferdinánd kísérletet tesz erre. Miért válik végül egyikük a másik gyilkosává? Egy gyilkos van, de hány felelős?

Fordította: Forgách András. Rendező: Sopsits Árpád és a társulat. Szereplők: Von Walter, miniszter ? Trokán Péter, Ferdinánd ? Bán Bálint, Von Kalb udvarnagy ? Molnár Csaba, Lady Milford ? Szalay Marianna, Wurm ? Chován Gábor, Miller muzsikus ? Ilyés Róbert, Millerné ? Spolarics Andrea, Lujza ? Zsigmond Emőke e.h. Sophie, a lady komornája ? Mezei Réka, Léda, a fejedelem komornyikja ? Urmai Gábor. Dramaturg: Cziglényi Boglárka. Díszlettervező: Sopsits Árpád, Hajdu Bence. Jelmeztervező: Horányi Júlia. Rendezőasszisztens: Juhász Gabriella. Bemutató: ma 19-kor, további előadások: október 23-a csütörtök, november 8-a szombat és 11-e kedd 19 óra.

Szóljon hozzá!