ZETApress

hírportál

Folytatódik a fesztivál

Komolyzene és jazz a Palotanegyed Fesztiválon. Az egész nyáron át tartó palotanegyedi műsorfolyamból vasárnapra egy barokk kamara-zenekari koncertet, jövő szombatra két jazz-duót ajánl olvasóinknak Vörös Éva PR menedzser. A fesztivál műsorfüzetéhez képest változások történtek, Józsefváros Önkormányzatának programja a Port.hu támogatásával készült.

A holnapi helyszín a MUZIKUM (Kossuth Klub), a Múzeum utca 7-ben. 17 órakor Simplicissimus kamarazenekar barokk koncertje kezdődik. Közreműködik Németh Zsombor és Vizeli Máté ? hegedű, Richter Dorottya ? viola da gamba és Harmath Dénes ? csembaló. Műsoruk: J. Rosenmüller: Sonatae […] / Sonata prima Ă  2 J. Vierdanck: Sonata Ă  2 Violini Soli J. H. Schmelzer: Sonatae unarum fidium / Sonata quinta D. Buxtehude: VII Sonate Ă  doi, op. 1 / Sonata III, BuxWV 254 J. C. Kerll: Battaglia H. I. F. Biber: Sonata violino solo representativa D. Becker: Zwey-stimmiger Sonaten und Suiten / Sonata & Suite A-dur (No. 26-30).

Duók a Mikszáth téren

Július 26-án, szombaton 17 órakor: Kovács Linda (ének) ? Bögöthy Ádám (bőgő). Kovács Linda az örvendetesen aktív jazz-énekesnő generáció kiemelkedő képviselője, aki nem csak énekesként, hanem dalszerzőként és hangszerelőként is jelentős: ez irányú tevékenységét legutóbb 2013-ban ismerték el (Combo verseny, saját szerzemény, 3. díj). Ugyanebben az évben a magyar jazz egyik kiemelkedő, fiatal tehetségével, Bögöthy Ádámmal hozott létre ének-bőgő formációt. Ez a szokatlan és egyben izgalmas felállás teret ad a hagyományos jazz és a szabad improvizáció mezsgyéjén mozgó kamaramuzsikának.

Szombat este 18 órakor: Kézdy Luca (hegedű) ? Grencsó István (fúvósok). Aki kicsit is követi a kreatív zene eseményeit, e két név olvastán joggal kaphatja fel a fejét: igen, szuperduóról van szó! Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazzhegedű-versenyének döntőse és közönségdíjasa lett, azóta gyakorlatilag hiánypótló színfoltja a magyar zenei életnek: saját zenekara, a besorolhatatlan Santa Diver mellett különböző kamarafelállásokban ostromolja a zenei szabadság határait ? ki más lehetne ebben a legmegfelelőbb partner, ha nem a folyton megújuló, folyamatosan meglepetésekkel előálló fúvós, Grencsó István.

Szóljon hozzá!