ZETApress

hírportál

Múzeumkerti Vigadalom

Etnozene Vigadalom a Palotanegyed Fesztiválon. Ezen a hétvégén az autentikus népzene, a folk, és a világzene rajongói találják meg a számításukat a Palotanegyed fesztivál keretében megrendezendő Etnozene Vigadalomban. Sztárfellépők a Balkan Fanatik, a Besh o droM és Palya Bea ? tudatta Vörös Éva PR-menedzser.

Három hónapon keresztül 15 helyszínen 150 ingyenes programmal várnak mindenkit Józsefvárosba. A következő tematikus hétvégén hazánk legnépszerűbb világzenei előadóit láthatjuk, hallhatjuk határon innen és túlról a Múzeumkert színpadán. A múlt hétvégi Jazz Jam után Palya Bea, Besh o droM, Balkan Fanatik koncertek, valamint egész napos gyerekprogramok, kézműves vásár, sör és gasztrozene sétány fogadja július 12-13-án (ma-holnap) a járókelőket!

A Múzeumkert PORT.hu Nagyszínpadán a világzene és a népzene legnépszerűbb előadói és rajongói kapnak teret a Palotanegyed Fesztivál keretében. A koncerteket ezen a hétvégén is gyerekprogramok és a Szabó Ervin téren található kézműves, sör és gasztronómiai vásár és utcazenei programok egészítik ki.

A hétvégi színpadi programot ismét a Kathy-Horváth Lajos hegedűművész által vezetett Józsefvárosi Zenekar nyitja meg. Szombaton 18 órától pedig a Balkan Fanatik koncertjét élvezheti a közönség. A műfaji és stílusbeli határokat feszegető csapat az elektronikus zenét fűszerezi betyáros virtussal és népzenei elemekkel. Ez az este még egy óriási meglepetést tartogat a közönség számára: egy vérbeli díva, Palya Bea és új zenekara lép a színpadra ? a NŐ projekttel. 14 vadonatúj dallal és egy új bandával a háta mögött Bea továbbra is hazánk egyik legizgalmasabb női előadója. Saját szerzeményű zenéjében megtalálható a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények…

Vasárnap délután többek között az Évkerék Társulat mese előadását nézhetik meg az érkező családok. A szuggesztív játékú társulat ezúttal egy andalúz mesét ad elő óriásbábbal, tüzes flamenco és arabus muzsikával. Ezt követően Bognár Szilvia és népszerű jazz és világzenei előadókból álló muzsikusainak koncertjét élvezhetik kicsik és nagyok egyaránt. Szintén vasárnap 20 órától a nemzetközi színtéren is elismert és keresett világzenei csapat a Besh o droM muzsikájára bulizhatunk a Múzeumkertben. A sok külföldi fellépés miatt itthon kevesebbszer hallható zenekar koncertje igazi unikum lesz a belvárosi közönség számára. A Palotanegyed nyitórendezvényén tapasztalt siker után, ezeket az estéket is hazánk két népszerű moldvai muzsikát játszó együttese a Tázló és a Tatros zárja Petrás Mária moldvai énekessel, fergeteges táncházzal.

A Józsefvárosi Önkormányzat idén csaknem negyvenmillió forintból valósítja meg az egészen szeptember közepéig tartó Palotanegyed Fesztivált. Az összművészeti fesztiválsorozat programjai kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy minden ide látogató megtapasztalhassa Józsefváros újjáépülését! Helyszínek: Múzeumkert ? Szabó Ervin tér. Részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!