ZETApress

hírportál

Tíz év lovon

10 éves a színházNagyszabású jubileumi gálaműsort tart a Magyar Lovas Színház Komáromban, április 30-án, május 1-én és 2-án, mely átfogó visszatekintést ad a társulat és Magyarország egyetlen lovas színházának elmúlt tíz esztendejére ? tudtuk meg Szabados Melindától. A gálaestre április 30-án, szerdán a Komáromi Napok alkalmával kerül sor, melyet Dr. Molnár Attila polgármester nyit meg.

A Magyar Lovas Színház mára nem csak Magyarország, de talán a világ egyetlen olyan kőszínháza, amely saját épülettel, lóállománnyal és állandó társulattal rendelkezik, lovas színházként működik; új műfajt teremtve ezzel a színházi világban. Márkos Attila a színház alapítója kilenc évvel ezelőtt kezdett neki álmai megvalósításának, melynek gyümölcsévé érett a mára már sok zenével és humorral, fantasztikus jelmezekkel működő társulat, mely nemcsak a városnak, de hazánknak is dicsőséget szerzett. Az idén amerikai meghívásnak is eleget tevő társulat darabjait évente több ezren látogatják, így ők most ezzel a gálával szeretnék viszonozni az évtizedes rajongást és biztatást.

A darab a gálán kívül május 1-2-án, csütörtök-pénteken is megtekinthető. A műsor betekintést ad a társulat eddigi legsikeresebb darabjaiba, hiszen ezen darabok egy-egy jelenetét láthatják újra, 18 főszereplővel, több mint 30 lóval, négy fogattal, rengeteg statisztával és egy komplett tánckarral. A remek színészek, énekhangok, karakterek, fény- és látványtechnika és nem utolsósorban a már-már emberi alakításokat is felülmúló színészi teljesítményt nyújtó lovak játéka felejthetetlen élményt ígér a rendezvényre látogatóknak.

Kifejezetten erre az ünnepi előadásra egy öt méter magas és huszonöt méter hosszú monumentális díszlet is készült, ami még jobban kiemeli a látvány élményét. Ezen az előadáson a lovas színház valamennyi művésze, lovasa és fogata megjelenik, de elhangzik majd Erkel Ferenc: Bánk bán című operájának leghíresebb áriája, a Hazám, hazám is Vadkerti Imre előadásában. Derzsi György, az előadás rendezője jó érzékkel válogatta össze a produkciókat, így mindenki megtalálja a kedvére valót. Opera, operett slágerek és rock dalok, humoros jelenetek és káprázatos lovas előadás ? szívhez és lélekhez szóló összhang színész és lovas között. Bővebb információ idekattintva olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lúdas Matyi Komáromban | ZETApress

Szóljon hozzá!