ZETApress

hírportál

Iván Tükörszoftja

Tükörszoft flyerTükörszoft ? Angelus Ivánnal (és másokkal). Angelus Iván az 1990-es Utolsó szóló után most ismét önálló esttel jelentkezik. A Trafóban december 9-én és 10-én, hétfő-kedden 20 órai kezdettel látható délutáni és esti produkció szigorúan strukturált színházi darab ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A Budapest Tánciskola táncosait is felvonultató, Erdős Virág versét, Böröcz András alkotói performanszát, zenei és filmes bejátszásokat, köztük két kivetített élő kamerát, valamint a modern kori magyar történelem néhány lenyomatát is magába foglaló előadás legfontosabb szereplője a néző lesz, akinek a performansz után módja lesz beszélgetni, együtt játszani az előadókkal.

A kortárstánc mozgás-, látvány- és zenei világa mellett ? Erdős Virág verse révén ? a kortárs költészet és ? Böröcz András performansza által ? a kortárs tárgyalkotás is egyenrangú szerepet kap az előadásban. Beavató előadás keretében budapesti és vidéki középiskolásoknak ? többek között a DOBBANTÓ program kedvezményezettjeinek ? a déli órákban is bemutatják a teljes előadást, melyet ezúttal is beszélgetés követ.

Az első magyar táncszínházi/kortárstánc előadást ? az 1982-es Tükröket ? is rendező, a Budapest Kortárstánc főiskolát alapító és vezető Angelus várja a modern tánc iránt érdeklődőkön kívül mindazokat is, akik nem vagy ritkán szoktak táncelőadásra járni, vagy nem a Trafóba, akiket érdekelnek az archív híradók vagy Erdős Virág versei, Böröcz András alkotásai, Mizsei Zoltán hangi világa, Ginger és Fred tánca, Kardos Ferenc, Gyöngyössy Imre, Sára Sándor filmjei. A tánc, mely tehát a megszokottnál szélesebb kontextusban fog megjelenni, olyan embereket szeretne összehozni, akik nem szoktak egy helyiségben tartózkodni.

Alkotótársak: Böröcz András ? performansz művész, képzőművész; Mizsei Zoltán ? hangszervező; Dömötör Péter ? élő videó; Dömötör Judit, Harmath Olívia, Juhász Adél, Kancsó Luca, Oberfrank Réka, Vavra Júlia, Dragos Dániel, Petrovics Sándor, a Budapest Tánciskola táncosai; Grúber Márta 19-szeres magyar társastáncbajnok és Zsigovits István versenytáncos. A címadó pingpongütőket Poroszlai Eszter készítette. Közreműködik: Angelus Maya és Angelus Farkas.

Az esten láthatóak illetve hallhatóak lesznek az alábbi művészkollégák alkotásai: Szemző Tibor ? Vízi csoda, Erdős Virág ? Mondjátok meg, Molnár Emese ? Belluleja. Idézetek Kardos Ferenc, Sára Sándor, Gyöngyössy Imre, Kabay Barna, Bergendy Péter és Pálmai Kati, Walt Disney, Ginger Rogers és Fred Astaire filmjeiből, híradókból. Az oroszlános zakó Németh Anikó (MANIER) ajándéka. Creative Advisor ? Eva Karczag, Szabados Zsuzsa. Videó felvételek ? Böröcz András, Vicky Shick. Videó vágás ? Dömötör Péter. Videó technika ? HG Events. Fotók ? Angelus Iván, Photo processing ? Peter Vidor. Ügyelő ? Sessi Krisztina. Támogatók: NKA | Új Előadóművészeti Alapítvány | HG Events | Alma on Dobbin Inc. Brooklyn, NY | Trafó.

Szóljon hozzá!