ZETApress

hírportál

Alföldi ismét New Yorkban rendez

Operaverseny 2009Alföldi Róbert tegnap ismét tízórás repülőútnak vágott neki, hiszen a New York-i Dicapo Operaházban megkezdődik Tobias Picker Emmeline című operájának próbafolyamata az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval keretében.

A művész másodjára rendez New York kétségkívül legkülönlegesebb operaházában, mely Manhattan szívében, a Central Park melletti St. Jean Baptiste templom épületéhez tartozó falak között található.

Alföldi, saját beavallása szerint némi rettegéssel néz a négyhetes próbaidőszak elébe, hiszen egy nagyon nehéz darabbal kell megbirkóznia. Tavalyi, New York Times által is méltatott new york-i rendezésének felülmúlása is hatalmas kihívás, hiszen Robert Ward Arthur Miller világsikerű színművéből, A salemi boszorkányokból készült operáját óriási érdeklődés övezte a tavalyi Mezzo Fesztiválon, Szegeden, majd el is nyerte a Legjobb Produkciónak járó díjat.

Az Emmeline New York-ban szeptemberben kerül bemutatásra, itthon pedig november 15-16-án láthatjuk majd a Szegedi Nemzeti Színházban, az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval öt versenyprodukciójának egyikeként.

A szereplők kiválasztásakor a darab tenor-főszerepét illetően Alföldi választása Nyári Zoltánra esett az Operaverseny második fordulójában, ő ? a darab egyetlen magyar szereplőjeként ? jövő héten követi majd a rendezőt az Egyesült Államok legizgalmasabb városába ? tudatta az Armel Produkció és Sajtóiroda.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fesztivál az operákban | ZETApress

Szóljon hozzá!