ZETApress

hírportál

Freestylers Újbudán

FreestylersZenekarral játszik a Freestylers a Zöld Pardonban: július 29-én, hétfőn este 19 órától mérnek csapást Újbudán a The Coming Storm címen nemrég megjelent albumuk anyagával. A több, mint 15 éve pályán lévő Freestylers teljesen feje tetejére állította a bass music műfaját, ott volt a legnagyobb fesztiválokon, a világ legnépszerűbb klubjaiban ? tudtuk meg Nagy Szabolcstól.

A brit Freestylers tagjai, Aston és Matt a ?90-es évek közepén kezdtek el együtt zenélni, hiszen mindketten nagy rajongói voltak a hip-hop és az elektro beat stílusoknak. A legendás breakbeat kiadó, a Freskanova jelentette meg első két albumukat, 1998-ban pedig a Muzik Magazine az év legjobb zenekarának jelölte a duót. Emellett az a megtiszteltetés érte őket, hogy részt vehettek Lenny Kravitz: American Woman turnéján is ? a zenész saját maga kérte fel a srácokat, hogy töltsék be az előzenekar szerepét, mert olyan meggyőzőnek találta a produkciójukat. De önállóan is sikert sikerre halmoztak: 1999-ben harmincezres tömegeket mozgattak meg a Glastonbury Fesztiválon, 2005-ben pedig felléptek az MTV Millennium Party-ján is.

A Freestylers karrierjét az úgynevezett urban electronic zenei műfajban kezdte, a korai hangzásuk legmeghatározóbb pontjai a B-Boy Stance, a Ruffneck és a Warning című dalaik voltak. Ám ahogy a zenéjük változott, úgy változtak himnuszaik is, mint pl. a Punks, a Boom Blast, a Fasten your Seat-belts, a Painkiller, vagy a közelmúltban megjelent Cracks. Az Underground hőseiként elkönyvelt fiúk mindemellett mainstream sikereket is elértek a világszerte jól ismert Push Up című slágerükkel, amelyet számos tévéreklámban, illetve a Zoolander című filmben is hallhatott a nagyközönség.

A Zöld Pardont legújabb stúdióalbumuk, a The Coming Storm lemezbemutató turnéja során ejtik útba július 29-én, de természetesen a nagy slágerek sem maradhatnak ki a repertoárjukból. A fiúk nem először járnak kis hazánkban, és biztosra vehetjük, hogy fergeteges bulit csapnak majd a Rákóczi híd budai lábánál is, ahová ezúttal teljes, élő zenekari felállással érkeznek. Így ha csak képletesen is, de készüljünk fel a közelgő viharra! A koncertbelépő 800 forintba kerül.

Szóljon hozzá!