ZETApress

hírportál

Hippolyt a Belvárosban

HippolytA baj nem jár egyedül. Ha valaki a Rózsadombon kényszerül villát venni, annak az élete csőstül megváltozik: a Rolls Royce szerviz egy rablás, a vörös kaviár méregdrága, a Dom Perignon pezsgő borsos ? láttuk tegnap este a Hippolyt, avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál című vígjátékban, a Károly körúti Belvárosi Színházban.

És ha ráadásul az ember lánya valaki olyasvalakibe szeret bele, akinek az Isten is teremtette, akkor végleg elkél némi segítség. Valaki, akit a ruha tesz, aki tudja, hogy döglik a légy, hogy jobb ma egy túzok, hogy az élet nyakig tejfel, de aki látott már karón is varjút, és aki csak gatyába rázza az egész kócerájt. Zágon István eredeti művét a Mohácsi testvérek írták át.

Az Orlai-produkció főszereplői: Hippolyt ? Kulka János, Schneider ? Elek Ferenc, Schneiderné ? Csákányi Eszter. További szerepekben: Téby Zita, Pál András, Pető Kata, Nagy Viktor, Mertz Tibor, Boros Anna. Dramaturg: Perczel Enikő. Díszlet: Khell Zsolt. Jelmez: Remete Krisztina. Grafika: Csáfordi László. Asszisztens: Skrabán Judit. Rendező: Mohácsi János. Producer: Orlai Tibor.

Szóljon hozzá!