ZETApress

hírportál

Emlékkoncert angyalszárnyon

Zámbó JimmyZámbó Jimmy Emlékkoncert címmel nemzetközi turné indul júniusban ? tudtuk meg a Damjanich utcai Piroska Vendéglőben tegnap este Némethy IVI-től, az IVI Angel World tulajdonosától, a Zámbó Jimmy Emlékkoncert menedzserétől. A sajtótájékoztató a novemberben már látott angyaltánccal indult.

A 47 állomásos turné június 7-én a szlovákiai Párkányban, Némethy Yvett szülővárosában indul, s több felvidéki települést érint. IVI olyan gyorsan sorolta ezeket, hogy feljegyezni sem lehetett. A fellépők aztán idehaza folytatják, s Győrtől Miskolcig számos helyen megfordulnak. Romániába mennek innen tovább, hogy hidat képezzenek a felvidéki és az erdélyi magyarok között. Későbbi terveik között szerepel Németország és London, Észak-Amerika, Dél-Afrika és Kína meghódítása is. Az Egyesült Államokban van egy Zámbó Jimmyről elnevezett étterem, amit semmiképp sem szeretnének kihagyni.

IVI Szlovákiában szervezett már egy nemzetkozi szépségversenyt 42 ország részvételével, s ezt a turnéval egybekötve idehaza szeretné megismételni. Mivel Jimmy volt a Király, egyértelmű számára, hogy a Királynő is az Emlékkoncerten mutatkozhasson be. Két kategória lesz: a Miss a hajadonoknak és a Missis az anyukáknak. A győzelemhez nem a külső az elsődleges, hanem a hölgyek belső kisugárzása.

Nem tudni még, kik lépnek fel a koncerteken, mivel az időpontok sem ismertek. Azokra a művészekre számítanak, akik az elmúlt 12 évben ápolták a Király emlékét. Az egyeztetések rövidesen megkezdődnek velük. Az elmúlt évek Zámbó Jimmy Emlékdíjasai biztosan ott lesznek. A sajtótájékoztatón megjelent Bunyós Pityu és Komáromi Pisti mellett Koós Jani is, mégsem kaptunk ?koóstolót? a programból. Helyette Andrásfay Szerencse Ödön mondta el Jimmyről szóló frissen költött szabad-versét. Sajnos gyenge volt a világítás, így a költő nehezen tudta felolvasni saját írását.

A népes Zámbó-családból csak Marietta és Árpi jelent meg, Krisztián sajnos karambolozott. Szerencsére ő is, meg a kocsi is csak könnyebben sérült, így számítanak rá a turnén. Anna néni, Jimmy édesanyja sem tudott eljönni, így őt IVI kislánya, a 7 éves Viktória távollétében köszöntötte egy Anyák napi dallal. Anna néni öt gyermeket ? egy lányt és négy fiút ? nevelt fel, hiszen Marietta és Árpi mellett Tihamér és György is Jimmy testvérei. Reméljük, hogy szeptember 28-án, szombaton az idei Emlékdíj átadásakor velük is találkozhatunk!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ivi és Viki fürjtojásokkal | ZETApress

Szóljon hozzá!