ZETApress

hírportál

Spanyol lovasbemutató Budán

A Magyarországon 1939-ben, a Budai Várban létrehozott, de csak rövid ideig működő klasszikus lovas iskola gyönyörű hagyománya éled újjá július végétől a Budai Vár Oroszlános Udvarán ? tudatta a Lovasok.hu.

70 éve alapították a Magyar Királyi Testőrség Spanyol Lovas Iskoláját, ahol a legtehetségesebb lovasok különlegesen nehéz feladatokra idomították lovaikat, és látványos bemutatókon kápráztatták el tudományukkal a nagyközönséget. A bemutatók helyszínéül többek között a Budai Várpalota területén az erre a célra épült pazar lovarda szolgált. Sikeres működésük csak rövid ideig tarhatott, mert a történelem viharai elsöpörtek lovast, lovat, de még az épületeket is.

E gyönyörű hagyományt a igyekeznek újra éltre kelteni az Epona Spanyol Lovasiskola ifjú lovasai, akik a Budavári Palota Oroszlános udvarán 16 magasan képzett andalúz ménnel egész estét betöltő látványos gálaműsort mutatnak be. Előadások július 30-tól augusztus 2-ig minden este fél 9-kor. Jegyek kaphatók a Ticket-express irodáiban és az Eventime hálózatában, valamint a helyszínen.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lovasok a Várban | ZETApress

Szóljon hozzá!