ZETApress

hírportál

Delete a pincében

A karácsonykor öngyilkosságot elkövetett Lakos Gyurira emlékeztek volt osztálytársai Győri Katalin: Delete című 60 perces egyfelvonásosában a Kolibri Pincében tartott délelőtti fotóspróbán. Dramaturg: Tasnádi István, mozgás, jelmez: Gyevi-Bíró Eszter, díszlet: Patrick Bullock (UK), zene: Monori András. Bemutatója holnap este 17 órakor lesz az Andrássy út 77-ben.

A darab egy olyan fiatal történetét meséli el, aki látszólag minden ok nélkül véget vet az életének. A magába zárkózó, de mégis titokzatossá váló Lakos Gyuri osztálytársai számára értelmetlenül viselkedik, időnként kitörő durvasága és szelíd szótlansága egyaránt konfliktusokba sodorja. Persze senki sem tud az otthoni életéről, mert nem beszél róla. Magában vív harcot családtagjai démonaival.

Lakos Gyuri állapotánál az áll a Facebookon, hogy DELETE. December 25-én posztolta. És még van két olyan hülye, aki lájkolta is… Asszem, az egész Lakos Gyurival végződött. A gyerekkorunk ? mondja Csabesz a darabban. ? Győri Katalin, mint gyakorló tanár, folyékonyan beszéli a kamasznyelvet, de nem csupán másolja, hanem formálja is. Izgalmas drámanyelvet alkot, és a probléma, amiről beszél, az is rendkívül fontos ? mondta a szerzőről, a Kolibri Színház és a Platform 11+ program drámapályázatának egyik nyerteséről Tasnádi István, az előadás dramaturgja. A rendező munkatársa: Hajsz Andrea, rendező: Vidovszky György.

Szereplők: Lakos ? Bárdi Gergő, Dóri ? Császár Réka, Ancsa ? Kőszegi Mária, Boti ? Ágoston Péter, Csabesz ? Czupi Dániel. A fiatal színészek, akik most előadják, a húszas éveikben járnak. Két főiskolás fiú, Ágoston Péter és Czupi Dániel, a két lány Császár Réka és Kőszegi Mária, valamint Bárdi Gergő, aki jó tíz évvel ez előtt még kisfiúként tűnt föl egy előadásukban, most pedig a Kolibri társulatának tagja, az ősszel bemutatott Márió és a varázsló Máriója.

Szóljon hozzá!