ZETApress

hírportál

Kocsis zongorált a Várban

Sikerrel zárult a Kocsis Zoltán nevével fémjelzett koncertsorozat első előadása a Budai Vár új komolyzenei színpadán. A június 19-én, pénteken megtartott Mozart-est a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjaiból alakult Grazioso Kamarazenekar, valamint a Királyi Borház és Pincemúzeum közös szervezésében valósult meg, a Budai Vár új, szabadtéri koncerthelyszínén.

Az ünnepi eseményen Mozart zenéje Kocsis Zoltán különleges zongorajátékával, kiváló művészek tolmácsolásában hangzott el, a minőségi zenét szerető közönség nagy megelégedésére. Az új színpad sikerének titka és garanciája a remek előadókon, fantasztikus darabokon, és nagyszerűen összeállított műsoron kívül a tér kiváló akusztikájában rejlik, mely Kocsis művész úr tetszését és megelégedését is elnyerte. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója a koncert támogatásául díjmentesen vállalta a Grazioso Kamarezenekar felkérését, melynek tiszteletbeli művészeti vezetői teendőit is ellátja.

A sorozat nyíltan vállalt célja Budapest nyári komolyzenei életének bővítése, az igényesebb koncertlátogató közönség, valamint a minőségi borok iránt érdeklődők megszólítása. A következő esten Bach lenyűgöző darabjai kerülnek műsorra, a Grazioso tolmácsolásában, valamint a kiváló tehetségű fuvolaművész, Szabó Anita közreműködésével ? tudatta Huth Anna kulturális menedzser.

A koncertsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. A sorozat következő műsorai: Bach-est Szabó Anitával július 03-án, péntek este fél 9-kor (esőnap: másnap), majd két héttel később, 17-én pénteken este fél 9-kor Mozart-est a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertmestereivel. Akkor már esőnap se lesz.

Szóljon hozzá!