ZETApress

hírportál

Csillagaink a porondon

A Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévadának nyitánya, a Magyar Cirkuszcsillagok című műsor holnaptól látható a legendás ligeti porondon. A műsor, a cirkusz minden szépsége mellett napjaink legkiválóbb magyar artistáit is bemutatja ? tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón, ahol Vigh Alex fényképezett.

Amellett, hogy programunk szórakoztató és látványos, felvonultatja a leggyönyörűbb cirkuszi állatokat és átélhetővé teszi az attrakciók semmivel össze nem hasonlítható feszültségét is. Az elmúlt év cirkusztörténeti elismeréseként a Fővárosi Nagycirkusz ? a Magyar Állami Operaházhoz és a Nemzeti Színházhoz hasonlóan ? nemzeti előadó-művészeti szervezetté vált. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon közel 200 éves hagyományokra visszatekintő cirkuszi műfaj elfoglalta méltó helyét a művészeti szférában.

A cirkuszművészet elismertetésében a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ezzel nemzetközileg is figyelemre méltó eredményt ért el. A cirkusz mindig a derűt és az életörömöt hirdeti, ezért biztosan számíthat a közönség szeretetére és támogatására. Az idei év a Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévada lesz, ezért a legkiválóbb magyar artistákat hívtuk meg az évadnyitó gálaműsorra. A fellépő magyar cirkuszcsillagok nemcsak a cirkuszi műfaj ezerarcú sokszínűségét mutatják be, hanem azt is, hogy a jelenkor legjobbjai méltó utódai a magyar cirkuszművészet régi, legendás alakjainak.

Az egzotikus állatszámban elefánt és tevék is porondra lépnek. Tevék, szürke marhák és egy igazi sztár, Szandra, az elefánt, aki Roger Moore partnere volt az egyik James Bond-filmben. Most azonban nem a legendás színészre, hanem a jövő nagy magyar cirkuszcsillagára, ifjabb Richter Józsefre kell figyelnie. A sajtópróbát követően a cirkusz előtt a magyar zászlót is meglengette.

A gálaműsor ? melyben a magyar cirkuszcsillagok fellépnek ? március 10-én, vasárnapig látható a Fővárosi Nagycirkusz porondján, melynek kulisszatitkairól és a Magyar Cirkuszcsillagokkal kapcsolatos hírekről folyamatosan tájékozódhatunk honlapjukon, ami hétről hétre újabb, a nagyközönség számára érdekes információkkal bővül.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Magyar Cirkuszcsillagok | ZETApress

Szóljon hozzá!