ZETApress

hírportál

Illatszertár a Révay utcában

Kern András ismét a Centrál Színház színpadán szerepel, délelőtt László Miklós: Illatszertár című drámájának sajtópróbáján láthattuk. A darab bemutatója két nap múlva, december 30-én, vasárnap 19 órakor lesz a terézvárosi Révay utca 18-ban.

A próbák hetek óta zajlanak. A sikerdarab 1937-ben indult el valóban világhódító útjára a Révay utcából, az akkori Pesti Színházból. A 75 évvel ezelőtt Kabos Gyula főszereplésével ? és óriási sikerrel ? debütált darab a szerző emigrálása után gyorsan meghódította Hollywoodot is, a számos feldolgozás közül talán a legismertebb az 1998-ban készült A szerelem hálójában című film, Meg Ryan és Tom Hanks főszereplésével.

A Centrál Színház sztárszereposztásban mutatja be ismét a Budapesten régen látott darabot,méghozzá a közismert, 1987-ben készült tévéfilm-változat előtt is tisztelegve Kern András főszereplésével, aki akkor Asztalos urat játszotta. Ezúttal az illatszertár tulajdonosa, Hammerschmidt úr szerepét alakítja. Kern András számára nem szokatlan a Centrál Színház színpada: évek óta játssza töretlen sikerrel Neil Simon: A 88. utca foglyai című darabját, Básti Juli partnereként.

A darab igazi karácsonyi, szívmelengető, szerelmes történet, amelynek helyszíne egy békebeli illatszertár. Az egyik boltos, Asztalos úr (Simon Kornél és Stohl András, aki a délelőtti fotóspróbát az erkélyről nézte) szerelmes, és örül, hogy az ünnepet a még sosem látott kedvesével töltheti. De a bolt tulajdonosa, Hammerschmidt úr furcsán kezd viselkedni Asztalossal. Munkahelyi viszály az oka? Vagy a kiállhatatlan és ellenséges Balázs Róza kisasszony (Pokorny Lia) ? aki még a fogkrémes tubust sem tudja rendesen megtölteni ? fúrja Asztalos urat? Asztalos úr élete, úgy tűnik, visszavonhatatlanul rosszra fordul, éppen karácsony ünnepén. Vagy mégsem? Sipos urat Cserna Antal, Árpádot pedig Szemenyei János és Béli Ádám játsszák. Most lép fel először a Centrál Színházban Bereczki Zoltán Kádár úr szerepében, valamint feltűnik a színpadon Földes Eszter, Papp János és Verebély Iván is. Borbás Gabi betegsége miatt ma hiányzott, nyúlfarknyi szövegeit a súgónő olvasta a színpad alatti lyukból. (Egyéb dolga alig akadt, mindenki megtanulta szerepét.) A darabot Puskás Tamás színházigazgató rendezte.

Szóljon hozzá!