ZETApress

hírportál

Vígszínház a betegekért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) jótékonysági színházi előadást szervezett tegnap este 19 órára a Vígszínházba, Darvas Benedek?Varró Dániel?Hamvai Kornél: A zöld kilences című darabjára ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Az NGYSZ a hagyományoknak megfelelően idén ismét megtartotta jótékonysági estjét a Szent István körút 14-ben. Hamvai Kornél Varró Dániellel és Darvas Benedekkel közösen új magyar drámát, zenés darabot írt a Vígszínház számára. A zöld kilences 1909-ben játszódik Budapesten, és feltűnnek benne a korabeli város hírhedt figurái, szélhámosai. Hamvai Kornél valós eseményekből és létező személyek történetéből írt kalandos, fordulatos budapesti mesét. Városi legendákból szőtt új városi legendát: Hamrák János szélhámos furcsa esetét Szendrői Marianne grófnővel, Abbasz Hilmi egyiptomi alkirállyal és Kiss Béla sorozatgyilkossal.

A szereplők között megtalálható többek között Csőre Gábor, Réti Adrienn, Fesztbaum Béla, Herczeg Adrienn, Mészáros Máté, Gyuriska János, Hegedűs D. Géza és Varju Kálmán. Rendező: Ascher Tamás. Az emelt díjas ? 25 ezer forintos ? jegyek megvásárlásával a nézők a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatták. Az előadás után a vendégek részére az NGYSZ fogadást adott.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Popfesztivál 40 a Vígszínházban | ZETApress

Szóljon hozzá!