ZETApress

hírportál

Rés a fejben a Mammutban

Baricz Gergő: Rés a fejben című könyvét mutatta be délután az Ulpius-ház Könyvkiadó kis zenével, valamint Keresztes Ildikóval a Mammut I. Bevásárló- és Szórakoztató Központ 3. emeleti Ulpius-ház Könyvesboltjában.

Baricz Gergő új könyvében őszintén beszélt Szálinger Balázsnak az erdélyi gyökerekről, az egyetemista életről és az első pesti élményekről. A kötetben megnyílik előttünk a tévés tehetségkutató háttere, egy olykor bizonytalan, olykor magabiztos fiatalembert látunk, akivel éppen most történnek olyan dolgok, melyekre sose gondolt volna…

A barátok közt töltött kocsmai beszélgetés az, ami közelebb vihet a valósághoz. Éppen ilyen beszélgetésekből állt össze ez a laza szerkezetű kötet: Baricz Gergőnek itt olyan kérdésekre kellett válaszolnia, amelyeket talán sose tettek fel neki ? és állta a sarat! A kérdező inkább beszélgetőpartner, a kérdések mögött valóságos kíváncsiság van, szóba kerül rengeteg zene, a visszakérdezések pedig néha szeretettelien kötözködők. Szükség is van ezekre, hiszen csak így tudjuk meg, ki az igazi Baricz Gergő. Az eseményen Baricz Gergő eljátszott néhány számot új, Némán állni / Solemn Silence című önálló albumáról. Az Rés a fejben megjelenése kapcsán Keresztes Ildikó, Gergő X?Faktoros mentor-anyja köszöntötte az egybegyűlteket.

1 hozzászólás

  1. Szép este lesz Baricz Gergővel vasárnap 19 órakor az RTL II műsorán! December 16-án este Barciz Gergő, a 2011-es X?Faktor harmadik helyezettje szórakoztatja az RTL II nézőit. Közkedvelt dalok és őszinte interjúk jellemzik ezt a kivételes zenei produkciót. Gergő számára igazán különleges volt ez a nap, ugyanis a Némán állni / Solemn Silence CD-je a műsor felvételekor került a boltokba, így rajongói tulajdonképpen egy lemezbemutató koncerten vehettek részt.

    Az album anyaga mellett Gergő a számára kedves dalok feldolgozásaival állt színpadra. Együttesével eljátszották többek között a tavasszal külföldön is nagy sikert aratott Dance Me To The End Of Love-feldolgozást Leonard Cohentől, a Models Can?t Fuck Move To Iceland című számát. Egy fiatal magyar zeneszerző, Norbert Kristóf: Wings Tied Together című dalát, illetve a Fonográf: Valaki vár című klasszikusát is előadták. A koncert Gergő számára is tartogatott meglepetést, ugyanis a nézők között feltűnt volt barátnője. Bár nyáron megszakadt köztük a kapcsolat a lány kíváncsi volt Gergő első önálló televíziós műsorára. További hírek a Sajtóklub oldalán olvashatók.