ZETApress

hírportál

Diplomavédés a Trafóban

A Képzőművészeti Egyetem Látványtervező szak végzőseinek diplomavédése az egyetem aulájában június 23-án, kedden lesz. Performance csokorral készülnek megvédeni diplomamunkájukat a végzős látványtervezők. Rendhagyó estével készülnek, a kötelező jelmez tervezését performance előadások keretében mutatják be a közönségnek a Trafóban.

Az Egyetem végzőseinek kötelező az ötödik év végén egy jelmez elkészítése. Ebben az évben a diplomázni vágyók, nemcsak egy jelmezt készítettek el, hanem egy performance előadás keretében mutatják be a tervezett ruhákat. A darabok összes szereplőjét felöltöztették, és az elkészült darabokat be is mutatják. A Trafó ad helyet ennek a különleges előadás sorozatnak, amelyet június 11-én, csütörtökön láthatnak a nézők este 8 órától. Az előadások 10-15 perc hosszúságúak.

A Képzősök olyan ismert művészekkel dolgoztak együtt, mint Hód Adrienn koreográfus, vagy Peer Krisztián költő. ? Nagy segítségünkre volt az ?idősebbek? tapasztalata ? mondja Sebő Rózsa, a Szabbam ádittam előadás látványtervezője. ? Ebben a helyzetben az iskolapadból egyenesen a mélyvízbe kerültünk, hiszen a színházban kellett helytállnunk. Próbabábuk helyett táncosokkal kellett együttműködnünk, akik dolgoztak az általunk megtervezett ruhákban, így a látvány mellett a funkcionalitásnak is legalább olyan fontos szerepet kellett szánnunk. Nagy lecke volt ez mindnyájunknak ? főként, hogy az egész estét saját magunk finanszíroztunk ?, mert minden egyéb támogatás nélkül valósítottuk meg. Bízunk benne, hogy az utánunk jövőknek egy kicsit könnyebb dolga lesz, de reméljük nekik is lesz lehetőségük így kipróbálni magukat ? tudtuk tőle meg.

Szóljon hozzá!