ZETApress

hírportál

Jótékonyság Újbudán

Egy nappal a mai Fogyatékos Emberek Világnapja előtt, immár ötödik alkalommal került megrendezésre este fél 7-kor az újbudai Barba Negra Music Clubban a Jobb velünk a világ! ? jótékonysági koncert, melyen sérült és ép zenészek álltak ismét egy színpadra.

Az idei esemény több szempontból is rendhagyó volt, hiszen ? mint november közepén megírtuk ? új helyszínen, klubkoncert keretében a Nemadomfel Együttes lemezbemutató koncertjére került sor ismert sztárzenészek közreműködésével. Így állt színpadra Kiss Tibor és Varga Livius, a Quimby két nagyágyúja, Lovasi András, a Kiscsillag frontembere, illetve a tehetségkutatókból megismert Krizbai Teca és Szabó Mariann.

A zenei csemegék mellett a színpadi látványhoz a Nemadomfel Tánckara és a Paradance Company járult hozzá. Az esemény idei célja, hogy sérült emberek és családjaik számára lakhatást nyújtó önsegítő közösségi otthon épüljön fel a XI. kerületben, mely segítséget nyújt az ott élőknek saját életük ?akadálymentesítésében?.

A Jobb velünk a világ! ? próbáitól napok óta dübörgött a Barba Negra Music Club, s a múlt keddi sajtó-nyilvános főpróbára mi is hivatalosak voltunk. S mit láttunk a Prielle Kornélia utcai főpróbán? ? Szédületes buli-hangulatot, varázslatos embereket, s izgalmas kulisszatitkok is kiderültek a tegnap esti koncertről. A főpróbán a fellépők mellett megjelent Várkonyi Attila, a Jobb velünk a világ! ? esemény állandó házigazdája is.

Kiss Tibor, a Quimby frontembere, az est egyik sztárfellépője már 2010-ben is részt vett a Jobb velünk a világ! ? jótékonysági koncerten. ? Olyan hangulatot képesek varázsolni egy reggeli próbán is, hogy a leglehajtottabb fejű, koffeinéhségű hóhányó is kedvet kap a munkához. Ezek a figurák kalandosak, érzékenyek, humorosak és főleg szereptelenek. Tényleg jobb velük a világ ? nyilatkozta akkor a Nemadomfel Együttessel közös próbákról.

Közvélemény-formálás Újbudán

A Fogyatékos Emberek Világnapjára, a fogyatékos emberek integrációjának kérdésére és fontosságára kívánja felhívni a figyelmet az idei, a Jobb velünk a világ! ? eseménysorozatához kötődő, Újbuda Önkormányzatának támogatásával megvalósuló mai Jobb velünk a világ! ? közvélemény-formáló nap. A rendezvény keretében XI. kerületi iskolások próbálhatják ki magukat, és vehetnek részt izgalmas, látványos feladatokban, melyek a sérült emberek mindennapi kihívásait mutatják be, testközelbe hozva számukra a fogyatékos emberek élethelyzeteit.

Hogy áll ma Magyarországon az integráció kérdése? Mit jelentenek az általános iskolások számára a fogyatékos emberek? Mit jelent az, hogy ?fejegér?, és miben segíti ez a fogyatékos embereket? ? Többek között ezekre a kérdésekre kapunk választ a nap során, melynek megnyitója 10:45 órakor lesz a Prielle Kornélia utca 4-ben. Az eseményt Dr. Áder János köztársasági elnök, a Jobb velünk a világ! ? eseménysorozat fővédnöke és Papp Szabolcs, a Jobb velünk a világ! ? szóvivője nyitja meg. Részt vesz mellettük Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Dr. Simicskó István, az EMMI államtitkára, a XI. kerület országgyűlési képviselője is.

Szóljon hozzá!