ZETApress

hírportál

Nemzetek Utcája a Napozóréten

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben május 30-31-én. A hagyományos és igen népszerű programon tavaly mintegy négyszázezer gyermek és felnőtt vett részt. A rendezvény egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb programja a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadával szembeni füves terület ? az úgynevezett Napozórét ? két oldalán megrendezett Nemzetek Utcája.

Itt a nagyméretű sátrakban és standokon, a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek évről-évre szeretettel várják az európai és Európán kívüli kultúrák, a népi szokások és a hagyományok iránt érdeklődőket. A rendezvényen ? egyedülálló módon ? lehetőség nyílik az egyes követségek, illetve kulturális intézetek munkatársaival és azok családtagjaival közösen játszani, táncolni, énekelni vagy beszélgetni, és ily módon megismerni az adott ország kultúráját, szokásait.

Idén a rendezvényre kilátogatókat arcfestéssel, kézműves foglalkozással, gyurmázással, rajz- és poszter-kiállítással, kvízjátékkal és sok-sok ajándékkal várják. Illetve a romániai Allegretto gyermekkórus és a lengyel Polonéz táncegyüttes is fellépnek a helyszínen.

Idén az alábbi 13 ország: Dél-Afrikai Köztársaság Egyesült Arab Emirátusok Ibér-Amerikai Országok Magyarországi Közössége India Japán Kína Lengyelország Madagaszkár Magyar Parlament Információs Sátor Németország Norvégia Palesztina Katar Törökország, valamint a Magyar Országgyűlés Hivatala vesz részt a rendezvényen változatos programokkal.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke örömét fejezte ki, hogy a Magyarországon akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek idén is nagy számban képviselik magukat a rendezvényen, mellyel szintén hozzájárulnak a két napos esemény sikeréhez. Hozzátette a Gyermekmentő Szolgálat fontosnak tartja, hogy a Városligeti Gyermeknapra kilátogató családok ingyenesen találkozhassanak kulturált, színvonalas és szórakoztató műsorokkal.

Edvi Péter szerint ezek a programok kiváló lehetőséget nyújtanak a rendezvényre kilátogató felnőtteknek és gyermekeknek, hogy játékos és színes formában megismerhessék a világ különböző nemzeteit, azok népszokásait, hagyományait és nemzeti ételeit. Jó lehetőséget ad arra, hogy nyitottabbak és érdeklődőbbek legyenek más kultúrák és nemzetek iránt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyermeknap a Városligetben | ZETApress

Szóljon hozzá!