ZETApress

hírportál

Nem lehet pardon, bezár a Zöld Pardon!

Zöld Pardon Zenész Piknik közönségszavazásos díjesővel és fergeteges záróbulival búcsúztatja a szezont a leghosszabb nyári fesztivál ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Neumann János utcai Zöld Pardon Szeparéban. Házigazdája Lévai Balázs és a Zöld Pardon csapata volt.

Egyedülálló kezdeményezéssel zárja 2012-es szezonját a Zöld Pardon. Az idén első alkalommal, október 14-én debütáló Zenész Piknik a zenekedvelő közönség és a zenésztársadalom díjátadóval egybekötött, egész napos közös bulija lesz, amely során az elmúlt évad legjobb teljesítményeit díjazza a nagyközönség és a szakma.

A Zöld Pardon hagyományteremtő szándékkal, idén először rendezi meg különleges eseményét, a ZPZP-t, azaz a Zenész Pikniket, amelynek keretében rendhagyó kategóriákban díjazza a hazai könnyűzenei élet nagyágyúit. A díjkiosztóval egybekötött fergeteges szezonzáró buli végén az alábbi elismerések büszke tulajdonosait hirdetik ki a közönség szavazatai alapján az alábbi nyolc kategória lesz:

1. Lássam a kezeket! (A legjobb koncertzenekar). 2. Legény a háton (A legjobb frontember). 3. A mi világsztárunk (A legjobb angolul éneklő előadó). 4. Unokáink is vágni fogják (Az év dala). 5. Szállóige lesz (A legjobb dalszöveg). 6. A jövő zenéje (Az év felfedezettje). 7. Elfogadnám apámnak/anyámnak (Életműdíj). 8. Nem rugdosnám ki az ágyamból (A legvonzóbb férfi VAGY női előadó, tehát csak egyikük). A sajtótájékoztató vendégei ? Pásztor Anna (Anna And The Barbies), Papp Szabi (Szupernem) és Szabó Attila (Csík zenekar) ? egyaránt magukat tartották a legvonzóbb előadónak, míg az Életműdíj nyertese Nagy Feró lehet.

A kétkörös szavazás első szakaszában, szeptember 30-ig jelölhette kedvencét szabadon bárki, míg a második körben már csak a legtöbb szavazatot kapott 5-5 előadóra voksolhat a nagyközönség minden kategóriában. Egészen október 12-ig idekattintva lehet szavazni a döntősökre. A közönségdíjjal párhuzamosan szakmai szavazás is zajlik, amelynek során a Zöld Pardonban az elmúlt csaknem másfél évtized során fellépő zenészek árulják majd el, szerintük kik a legjobbak, a fentieknél valamelyest hagyományosabb kategóriákban.

A Zenész Piknik azonban nemcsak a különleges kategóriák és a remek fellépőgárda ? Punnany Massif, Csík Zenekar, Anna And The Barbies, Nagy Feró és a Beatrice, Subscribe ? miatt lesz rendhagyó esemény. Október 14-e, vasárnap a Zöld Pardon idei szezonjának utolsó nyitvatartási napja, amelynek során a hely egész napos bulival várja közönségét ? akinek aktív szerepet szán az események alakulásában.

Aznap ugyanis nemcsak az előadók versengenek, hanem az egyes fellépőkhöz tartozó közönség is! A rajongói csapatok különböző, izgalmasabbnál izgalmasabb versenyszámokban mérhetik össze erejüket (ki mit tud kedvencéről, hangerőverseny, autogramfelismerés, váltóivás, stb.), a legsikeresebb csapat pedig az este végén elnyeri a Z-középdíjat, avagy a legjobb közönség díját.

Az estét természetesen számtalan koncert és népszerű hazai előadók egyéb performance-a színesíti, illetve ún. zenekari merchandising outlet is várható, ahol a fellépő zenekarok legkeresettebb ajándéktárgyait vásárolhatja meg a nagyközönség. A délután 4-kor kezdődő rendezvény házigazdája Lévai Balázs, aki számos rendhagyó kulturális projekt (Dob+Basszus, MTV Icon, stb.) szerkesztőjeként-producereként garantálja, hogy ezen az estén sem fogunk unatkozni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ők a legjobbak! | ZETApress

Szóljon hozzá!