ZETApress

hírportál

Tanácstalan mentorok

Az X?Faktor történetében először fordult elő, hogy a Táborból nem a várt 24, hanem 25 versenyző jutott tovább. A lányok mezőnye 2012-ben olyan erős volt, hogy a mentorok nem tudtak választani, s hét énekest juttattak tovább a megszokott hat helyett ? láttuk tegnap este az RTL Klubon.

A mentorokra nagyon nehéz pillanatok vártak, amikor meghozták a döntést. Választaniuk kellett, hogy kik azok, akiket továbbengednek a Mentorok házába. A versenyzők kategóriánként tudták meg, hogy kik jutottak tovább. Először a csapatokat szólították, akik közül a Táborba jutott öt mellé a mentorok az előző napon kiesett 15 egyéni jelentkezőből öt háromfős csapatot kreáltak. Közülük a P.J.Z, a By The Way, a Soldiers, a frissen alakult Kelemen Örs, Lőkös Kinga, Galambos Péter hármas, a Szerémy Dániel, Feng Yao Ferenc, Kolosai Ferenc alkotta trió, valamint a Barnicskó Valéria, Gubik Petra, Molnár Szulita alkotta lánycsapat jutott tovább.

A 28 éven felettiek közül Horváth Sándor, Kiss Ernő Zsolt, Kovács Erika, Lass Bea, Kovás László Stone és az utolsó próbán hatalmasat bakizó Zámbó Krisztián (Zámbó Jimmy fia) énekelte be magát a legjobb 24 közé. A fiúk kategóriájának első hat helyezettje Meggyes Csaba, Ekanem Bálint Emota, Oláh Gergő, Nagy Szilárd, Fehér Zoltán és Szabó Dávid, a Budapesti Operettszínház művésze lett. Azóta sem értem, egy befutott énekesszínész mit keres egy tehetségkutató versenyen? Neki az élő adásokban duettet kéne énekelnie a versenyzőkkel ugyanúgy, ahogy a korábbi válogatókban az operettszínházi művésztársai tették, nem kéne elvenni másoktól a lehetőséget!

A lányok között Danics Dóra (Bach Szilvia lánya), Kvaka Andrea, Jáger Kinga, Balla Réka, Pál Loretta és Antal Tímea győzte meg a mentorokat arról, hogy helye van a fordulóban. A továbbjutó lányok személyéről akkora vita alakult ki a mentorok között, olyan nehéz volt meghozniuk a döntést, hogy inkább történelmet írtak. Az X?Faktor történetében először hat helyett hét lány kapott lehetőséget arra, hogy bizonyítsanak a Mentorok házában, s hetedikként az erdélyi Csobot Adél is lehetőséget kapott arra, hogy az élő show-ba énekelje magát. A 2010-es Megasztárba is 13-ként hozta be a zsűri a későbbi győztest, a szintén erdélyi Tolvai Renátát, így Adélnek is megvan az esélye a fődíjra.

Idén már a Tábor végén megtudhatták a versenyzők, hogy melyik mentornak kell bizonyítaniuk a Mentorok házában, illetve kivel adatik majd meg a lehetőség a legszerencsésebbeknek, hogy az élő show-k alatt együtt dolgozzanak. Nagy Feró a csapatokat, Keresztes Ildikó a 28 éven felülieket, Geszti Péter a fiúkat, Malek Miklós pedig a lányokat ? köztük Csobot Adélt ? kapta 2012-ben. Szombat-vasárnap a Mentorok házában készült nyári felvételeket láthatjuk az RTL Klubon, míg október 13-án, szombattól már az élő adások következnek a képernyőn.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Házaikban a mentorok | ZETApress

Szóljon hozzá!