ZETApress

hírportál

Baki a Tháliában

Tegnap este az X?Faktor Tábor első adása ment az RTL Klubon. A 130 idejutott versenyző a Thália Színházban több fordulóban mutatta be felkészültségét. Előbb öt-hatfős csoportokban énekeltek, majd ugyancsak csoportokra bontva kellett táncolniuk. A produkciók végén fokozatosan apadt a mezőny, a mai est végére csak 24-en maradnak.

A csoportokon belül egy-egy ének néhány sorát kellett a résztvevőknek angolul egyedül elénekelni, társuknak innen folytatni, s a felkészülésre, a közös munka kialakítására mindössze egy napjuk volt. Az egyik csoportban az egyik lány egy sorral előbb hagyta abba, a következőnek így nem sikerült jól a belépő, s a szám végén ezt nem is hagyta annyiban. Megkezdődött az egymásra mutogatás, egyikük sem hagyta magát, mindketten a másikban látták a kudarc okát. Végül a mentorok mindkettőjüket továbbjuttatták, de Malek Miklós határozottan figyelmeztette őket, hogy a továbbiakban jobban együtt kell működniük. A néző, a hallgató nem veheti észre, ha a közös munkában valamelyikük hibázik, hanem ki kell segíteniük egymást!

Az Arénában profik voltak!

A műsort nézve nekem az elmúlt szombati Illés Lajos Emlékkoncert jutott eszembe, ahol a Budapest arénabeli Fináléban is akadt egy rossz belépő, de ne fussunk előre ennyire. A koncert elején a legjobb Illés-feldolgozást elkészítő amatőr-zenekar mutatkozott be, majd közel három óra múlva Makai Lilla ? Illés Lajos özvegye ? mindegyik profi előadót a színpadra szólította, hogy egy-egy szál sárga rózsával köszönje meg fellépésüket. Utána stílszerűen együtt énekelték el a Miért hagytuk, hogy így legyen? ? című dalt, melyből mindenki csak egy-egy sort énekelt.

Miután elhangzott az El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így sor, Tolcsvai Béla ? akiről a szeptember 5-i sajtóbemutatón megtudtuk, hogy unokái Bélapónak nevezik ? előlépett, és az El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít sor helyett azt énekelte, hogy El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa! Mégsem történt fennakadás, nem állt le a zenekar, nem döbbentek le az énekesek, hanem a következő úgy folytatta, hogy a néző észre sem vette a bakit. Ott akkor profi zenészek és énekesek álltak a színpadon, míg a tegnap esti x?faktoros amatőrök az előrelépés érdekében rögvest ellenfélből egymás ellenségeivé váltak. Kár pedig, mert ha túljutnak a jövő heti Mentorok házán is, heteken át kell majd együttműködniük!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tanácstalan mentorok | ZETApress

Szóljon hozzá!