ZETApress

hírportál

Jövő héten táboroznak

Kimagasló tehetségeket láttunk a szeptember elsejétől sugárzott X?Faktor 2012 negyedik válogatóján. Derűs pillanatokból és kiváló produkciókból egyaránt jutott az utolsó válogatón. Ezúttal nemcsak a szólóénekesek, hanem a csapatok között is igazi gyöngyszemekre akadtak a mentorok. Könnyek, megrendítő pillanatok éppúgy voltak a harmadik válogatóban is, mint meghökkentő, vagy akár mosolyfakasztó percek.

A múlt szombati harmadik adás bizonyította, vannak még olyan tehetségek, akik felfedezésre várnak. Tegnap este aztán tovább folytatódott az X?Faktor 2012 válogatója, hogy a mentorok újabb csiszolatlan gyémántokra találjanak. A korábbi válogatókhoz hasonlóan ezúttal sem volt hiány szívderítő pillanatokból. Sárközi József a telefonjáról hallgatott zenei alappal a fülében próbált szerencsét, ám produkciója nem győzte meg a mentorokat, akik mind nemet mondtak a férfi továbbjutására.

A Wéber Dániel és Kito Canadey által nyújtott produkció sem nyerte el Geszti Péter, Keresztes Ildikó, Nagy Feró és Malek Miklós tetszését. Az ítészek négy nemmel reagáltak a káromkodásokkal sűrűn tűzdelt Panjabi MC feldolgozásra. A négytagú szakértői csapat sorra nemet kényszerült mondani azoknak az énekes-jelölteknek, akik szerény énektudásuk ellenére egy-egy Adele-dallal próbálták meggyőzni őket a továbbjutásukról, így többek között Nagy Zsófiának, Probst Adriennek és Botos Líviának sem sikerült bejutni a táborbeli következő fordulóba.

Az olykor fülsértő produkciók sorát egy-egy igazán lebilincselő is megtörte. Ilyen volt Danics Dóra produkciója, aki Tóth Gabi Elég volt című számával négy igent érdemelt ki a mentoroktól. Akárcsak Ekanem Bálint, aki zenei képzettségével, és egy rögtönzött operarészlettel azonnal belopta magát mindenki szívébe. Bár Gurnicz Mariann hozzá képest egy teljesen más műfajjal állt az X?Faktor színpadára, a biológusnak így is sikerült bizonyítania. Az általa előadott Bon Jovi-számmal ugyanis meggyőzte a mentorokat a továbbjutásáról.

Szintén elismerő szavakat kapott Borbély Richárd, aki egy Billy Jane-feldolgozással indult a válogatón. Míg Kelemen Örs egy Michael Bublé számmal jutott tovább a Táborba, addig Oláh Gergő Stevie Wonder egyik dalának előadásával szerezte meg a továbbjutást érő igeneket. Az est folyamán végre a csapatok is jeleskedtek. A Barna Béla és Lajos által alkotott duó az O sole mio című operarészlettel jutott tovább, kellemes perceket szerezve produkciójukkal a mentoroknak és a közönségnek egyaránt.

Minden évnek megvan a maga slágere, amelyet olykor több tucatszor kell az ítészeknek és a nézőknek is végighallgatniuk. 2012-ben a jelentkezők közül nagyon sokan Adele valamelyik dalát választották, hogy azzal bizonyítsanak. Kovács Adél produkcióját követően még Nagy Feró is felpattant a színpadra, hogy megmutassa, akár ő is elő tudja adni a híres brit énekesnő egyik slágerét úgy, ahogy azt az előtte lévők tették. Ezt követően jött azonban az igazi meglepetés.

A Molnár Szulita ? Barnicskó Valéria ? Gubik Petra által alkotott trió produkciója visszaadta az Adele-ba vetett hitet Nagy Ferónak is. A három lány előadását a közönség óriási tapssal, a négy mentor pedig négy igennel jutalmazta. A csapatban egyébként egy nagy visszatérő is található: Gubik Petra tavaly a Mentorok Házáig jutott, akkor Nagy Feró épp a cél előtt egy lépéssel küldte haza az ajkai lányt. Jövő szombaton és vasárnap az is kiderül, hogy kik azok az énekesjelöltek, akik a Táboron túljutva a Mentorok Házában bizonyíthatnak majd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Harmadszor is X?Faktor | ZETApress

Szóljon hozzá!