ZETApress

hírportál

Thanks Jimi Fesztivál Győrött

Gitárosok tömege együtt pengeti a Hey Joe-t. Hazai és nemzetközi blues és rockzene rajongó gitárosok zenélnek együtt egy mini-fesztivál keretében május elsején, pénteken a győri Megyeháza téren található Kisalföld.hu színpadon, míg rossz idő esetén a zsinagóga Port.hu színpadán tarják meg a rendezvényt ? tudatták sajtósaik.

Az egynapos zenei rendezvény lényege az, hogy a MEDIAWAVE szervezői péntekre meghívnak minden blues és rockzene kedvelő gitárost itthonról és külföldről azért, hogy egy rövid próbát követően közösen játsszák el Jimi Hendrix: Hey Joe című számát. Az első magyarországi eseményt egész napos zenei fesztivál vezeti fel és koronázza meg.

A mini-fesztivál ötletgazdája Leszek Cichonski, lengyel basszusgitáros. Wroclav főterén 2008-ban 1951 gitáros játszotta el a klasszikus számot, amelyre Győrött pénteken délután hat órakor kerül sor a Megyeháza előtt.

Az est sztárzenekara a TM STEVENS & SHOOKA ZOOLOO PROJECT lesz. T. M. Stevens basszusgitáros és énekes, aki számos muzsikussal és sokféle zenei stílusban tevékenykedett, többek között Joe Cocker több albumának munkálataiban vett részt, de szerepelt Tina Turner, James Brown és Billy Joel oldalán is. Örömteli hír, hogy a koncertre olyan zenészeket csal a városkba, mint Stevie Salas ? Mick Jagger és Rod Stewart gitárosa, és Delmar Brown ? Miles Davis, Sting és Peter Gabriel zenésztársa. A szervezők becslése szerint mintegy száz gitáros csap majd a húrokba.

Szóljon hozzá!